Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο ήταν κάτι περισσότερο από πολυτελή τη δεκαετία του ’70


Το ταξίδι με αεροπλάνο έχει μετατραπεί σε Ολυμπιακό άθλημα. Οι αερογραμμές, οι βαλίτσες, οι μικροσκοπικές θέσεις… Αλλά ξέρετε πόσο απίθανο ήταν να πετάς τη δεκαετία του ’70; Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε πλέον την πολυτέλεια που είχαν τα αεροπορικά ταξίδια μερικές μόλις δεκαετίες πριν. Τώρα προσπαθούμε να στριμώξουμε όσο πιο πολλούς ανθρώπους και αποσκευές γίνεται σε ένα αεροσκάφος.


Ξέρετε όμως πόση φινέτσα και πόσο ενδιαφέρον είχαν τα ταξίδια παλαιότερα; Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν:

Οι εμπορικές πτήσεις ξεκίνησαν το 1950, ωστόσο η “εμπειρία” της πτήσης ξεκίνησε για τα καλά το ’70, όταν δόθηκε περισσότερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών.


Παρατηρήσατε όμως ότι κάτι λείπει από όλες τις φωτογραφίες; Για ρίξτε μια ματιά…


Το ιπτάμενο προσωπικό είχε πολλές ιδιότητες: σερβιτόροι, αεροσυνοδοί και ξεναγοί. Η πρώτη τους προτεραιότητα ήταν να κάνουν την πτήση σας μια υπέροχη εμπειρία.Φανταστείτε να καθόσασταν γύρω από το τραπέζι και να πίνατε ένα ποτό ή να τρώγατε κάτι με τους φίλους ή την οικογένεια σας.


 Η πρώτη θέση φυσική ήταν ακόμα πιο πολυτελής με περισσότερες ανέσεις.


Ακόμα και η business class ήταν άνετη και χαλαρωτική.Οι καμπίνες ήταν ευρύχωρες και σου έδιναν αρκετό χώρο για να απλώσεις τα πόδια σου.


Τα σαλόνια διέθεταν αεροσυνοδούς και οι διάδρομοι ήταν αρκετά μεγάλοι έτσι ώστε να χωράει κανείς να περπατήσει άνετα.


Υπάρχει πολύ λίγος χώρος για αποσκευές. Καθόλου ντουλαπάκια πάνω από τα καθίσματα για τις αποσκευές. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια μας η ανάγκη να κουβαλάμε τις αποσκευές μας χάλασε την πολυτέλεια του ταξιδιού με αεροπλάνο; Όπως και να’χει, όλοι θα θέλαμε να πετάξουμε με ένα τέτοιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου