menu

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αυτή είναι η φιλοσοφία των Σκωτσέζων για την ευεξία



Η «χούγκα» μας θύμισε να φροντίζουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και, φυσικά, έγινε viral. Μετά το δανέζικο «hygge», ένα νέο lifestyle trend έρχεται να μας θυμίσει ότι το να δείχνουμε λίγη παραπάνω αγάπη στον εαυτό μας είναι πολύ πιο απλό απ' όσο φανταζόμαστε. 

Σε όλους αρέσει να χαλαρώνουν στο σπίτι και, πλέον, μετά την είσοδο του δανέζικου «hygge» («χούγκα») στη ζωή μας, η χαλάρωση έχει μετατραπεί σε τέχνη.
Παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση, περιγράφει και αναδεικνύει τη σημασία της «θαλπωρής» και της «οικειότητας» σε ο,τι κάνουμε (από τον τρόπο που ντυνόμαστε, μέχρι τη διακόσμηση του σπιτιού και τα χόμπι μας) και για να το κάνουμε σωστά, χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις στο χώρο που ζούμε. 
Η «χούγκα» μας θύμισε να φροντίζουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και, φυσικά, έγινε viral. Αρκετά viral ώστε πλέον, στο ίντερνετ, να πωλούνται χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι συμβατά με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κι ενώ, μέχρι σήμερα, διαβάζαμε τρόπους, παίρναμε έμπνευση από εικόνες στο Instagram και το Pinterest (αν βάλετε το hashtag «hygge» θα καταλάβετε) ή επιλέγαμε διακοσμητικά για να κάνουμε τη «χούγκα» κομμάτι και της δικής μας (σπιτικής) καθημερινότητας, μαθαίνουμε για το ακόμα πιο νέο trend με έμπνευση τη «χούγκα», αλλά σκωτσέζικη προέλευση.  
Η απάντηση της Σκωτίας στη χούγκα είναι το «Còsagach» (προφέρεται coze-sag-och). Η ρίζα της λέξης είναι γαελική και περιγράφει την αίσθηση της ζεστασιάς που σου δίνει το να βρίσκεσαι σε έναν πολύ ήρεμο και «cosy» περιβάλλον. 
Πώς μπορείτε λοιπόν να φέρετε το «Còsagach» στο σπίτι και στη ζωή σας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Red Carpet 77ο Φεστιβάλ Καννών η Selena Gomez

η Emilia Perez Red Carpet 77ο Φεστιβάλ Καννών η Selena Gomez  φορώντας Saint Laurent του Anthony Vaccarello   #YSL #Yves Saint Laurent #Sele...

Popular Posts