menu

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

National Geographic: Δείτε τις φωτογραφίες που κέρδισαν στο διαγωνισμό



Μαγευτικά τοπία και στιγμές που κόβουν την ανάσα από όλον τον πλανήτη. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες…
Εικόνες μαγικές, που αποτυπώνουν το μεγαλείο της φύσης αλλά και του ανθρώπου, βραβεύτηκαν κατά τον φετινό φωτογραφικό διαγωνισμό του περιοδικού National Geographic. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες που κέρδισαν τις προτιμήσεις κριτών και κοινού, ανακοινώθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σέρτζιο Ταπίρο Βελάσκο (Sergio Tapiro Velasco) από το Μεξικό που κέρδισε τους πάντες με την μοναδική λήψη που αποτύπωσε: ένα ηφαίστειο, την στιγμή που εκρήγνυται και το χτυπά ένας κεραυνός! 
Οι φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: Φύση, Πόλεις και Άνθρωποι. 
Ο Βελάσκο κέρδισε την πρώτη θέση και στην κατηγορία «Φύση», ενώ στην κατηγορία «Πόλεις» νικητής ήταν ο Ούγγρος Νόμπερτ Φριτς (Norbert Fritz) που φωτογράφησε μια βιβλιοθήκη και στην κατηγορία «Άνθρωποι» κέρδισε ο Ντιλέκ Ουγιάρ από την Τουρκία, που φωτογράφισε έναν δερβίση.
Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού ήταν ένα δεκαήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάνγκος με την συνοδεία μελών του National Geographic, ενώ οι τρεις πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίες συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα 1000, 750 και 500 δολαρίων.
Δείτε τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν: 
Η Δύναμη της Φύσης, μεγάλο βραβείο και πρώτο βραβείο «Φύση»
Μεξικό - Φωτογράφος: Sergio Tapiro Velasco
«Μια ισχυρή έκρηξη φωτίζει τις πλαγιές του ηφαιστείου Κολίμα στο Μεξικό, στις 13 Δεκεμβρίου 2015. Ήμουν στην Κομάλα όταν ξαφνικά είδα φλόγες πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου και άρχισα να φωτογραφίζω. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη δημιούργησε ένα σύννεφο από τέφρα και ένας τεράστιος κεραυνός φώτισε τη σκοτεινή σκηνή. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής μου» λέει ο φωτογράφος Sergio Tapiro Velasco.
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

G-Pal - Ocean Of Blue (Private Mix)

 

Popular Posts