menu

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Σόκιν ήταν το χαριτωμένο καρτουνάκι για την κοινωνία του '40 Έντυσαν τον Τweety με πούπουλα... επειδή τους σόκαρε η γύμνια του!



Σόκιν ήταν το χαριτωμένο καρτουνάκι για την κοινωνία του '40
Έντυσαν τον Τweety με πούπουλα... επειδή τους σόκαρε η γύμνια του! (Φώτο)

Ξεκίνησε ως yυμvούλης και αδίστακτος Orson και αφού σόκαρε την κοινωνία του '40, ντύθηκε στα κίτρινα, με την ίδια όμως κυνικότητα. Το αγαπημένο κινούμενο σχέδιο μικρών και μεγάλων πέρασε και αυτό από μια φάση αλλαγών, πριν καθιερωθεί στη βιομηχανία των καρτούν.




Ο Tweety, όπως τον ξέρουμε εδώ και δεκαετίες όλοι μας, είχε ξεκινήσει τις εμφανίσεις του ως Orson και ήταν γυμνός από πούπουλα, σαν νεοσσός. Ο αρχικός δημιουργός του, Robert Clampett, είχε εμπνευστεί τη φιγούρα από δικές του παιδικές φωτογραφίες, όμως η συντηρητική κοινωνία του '40 δεν ήταν έτοιμη για ένα... γυμνό πουλί.
Έτσι, το 1945 ο Clampett αντικαταστάθηκε από άλλο σκιτσογράφο, ο οποίος έντυσε τον Tweety στα κίτρινα και μας έδωσε τη φιγούρα που όλοι αναγνωρίζουμε. Βέβαια ο Τweety συνέχισε να είναι κυνικός και διπρόσωπος, ακόμα και μετά από αυτήν τη μεγάλη εξωτερική του αλλαγή.
Ο χαρακτήρας ως Orson πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στο επεισόδιο με τίτλο «Ιστορία Δύο Γάτων» και ήταν ένα απλό πουλί του αγρού, που όμως ήταν πολύ πονηρό και κατάφερε να εξοντώσει τους γάτους που το κυνηγούσαν. Ως Τweety το κίτρινο πουλί εμφανίστηκε πρώτη φορά στην ομώνυμη ταινία «Tweety Pie» το 1947 μαζί με τον Center και μάλιστα η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts