menu

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

10 αθάνατες και βασικές τροφές, χωρίς ημερομηνία λήξης! Η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας



Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα:

8 αθάνατα προϊόντα–βρυκόλακες (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους, όσοι... αιώνες κι αν περάσουν. Για φαντάσου!

Θρεπτικά όλα τα φρούτα, λαχανικά όσπρια 


 Ζάχαρη
Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια, αλλά να την προλάβετε να μη γίνει σκληρή σαν πέτρα.

Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ, γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων (γι' αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα σε βαζάκια).
Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά, και... κοιμηθείτε ήσυχοι. Θα έχετε ζάχαρη για πάντα!


 Ρύζι
Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό –και ασφαλές, λένε οι ειδικοί– σαν να το αγοράσατε σήμερα! Και δεν είναι μόνο το ρύζι.
Μέλι

Το μέλι διαρκεί επ' αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει), αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό, μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.




Δυνατά οινοπνευματώδη
Δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να τελειώσετε το τεράστιο μπουκάλι με ρούμι που έχετε από τα... 18α γενέθλιά σας στο ντουλάπι! Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Αν τοποθετήσετε τα ποτά σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, τότε μπορείτε ακόμη και να τα χαρίσετε στα εγγόνια σας για το πάρτι ενηλικίωσής τους! Τα οινοπνευματώδη που έχετε αρκετά χρόνια ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά ούτε που θα το καταλάβετε. Στην υγειά σας!

Αποσταγμένο άσπρο Μπορείτε άφοβα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι άσπρο ξίδι, χωρίς να σκέφτεστε ότι θα χαλάσει πριν το καταναλώσετε και πάνε τα λεφτά σας χαμένα. Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο σύμμαχο για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας!




Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής. Γι' αυτό, λοιπόν, όταν βρεθείτε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ, μη διστάσετε να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για το αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας. Θα το έχετε για μια ζωή.

Νερό
Βασική ευζωία θεϊκή ύλη το νεράκι
Η σημασία του νερού για τον οργανισμό:
Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα, άν έχουμε νερό.
Χωρίς νερό, σε 10 ημέρες.
Το νερό αποτελεί:
το 75% του σώματος
το 90% του αίματος
το 85% του εγκεφάλου.
Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας:
•Το σάλιο παράγεται ακόμη και στη χρόνια αφυδάτωση, επειδή είναι ένα χωνευτικό ένζυμο.
Η δίψα ή η ανάγκη για νερό στο κυταρρικό επίπεδο είναι κάτι εξ ολοκλήρου διαφορετικό.
•Η χρόνια αφυδάτωση φέρνει τα συμπτώματά της, τα οποία μας έχουν μάθει να καλύπτουμε είτε με τρόφιμα είτε με φάρμακα.
Ποτά που σβήνουν τη δίψα:
•Όταν είμαστε διψασμένοι, δεν πίνουμε νερό.
•Πίνουμε καφέ ,κόλα, αναψυκτικά διαίτης, παγωμένο τσάι, μπύρα, γάλα και οτιδήποτε άλλο μας έχουν επηρεάσει να αγοράζουμε.
•Και ισχυριζόμαστε ότι δεν χρειάζεται να πιούμε νερό επειδή όλα αυτά τα ποτά έχουν νερό μέσα τους.
Σωστό;
Λάθος! Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα να χάσουν νερό.Η ζάχαρη και η καφεΐνη σ’αυτά τα ποτά τραβούν το νερό από τα κύτταρα προκειμένου να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία του pH και των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Αποτέλεσμα: αφυδάτωση των κυττάρων!!!
Ένας τρόπος να καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι: Είναι να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας.
Εάν είναι σκοτεινής απόχρωσης πάντα, είστε πιθανόν αφυδατωμένοι.

Τα τοξικά και καρκινογόνα συστατικά των πλαστικών μπουκαλιών, όπως οι φθαλικοί εστέρες που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν μερικά μπουκάλια εύκαμπτα, μπορούν να μολύνουν το περιεχόμενό τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης.
Εν κατακλείδι, το νερό είναι ένας πολύ σημαντικός καθοριστικός παράγοντας μακροζωίας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως το πίνουμε και πως το χρησιμοποιούμε.
Εξάλλου ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πλυθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακαθαρό, φυσικό νερό των περιοχών τους……

Τι είδος νερού πίνουμε:
της βρύσης,
νερό πηγής,
εμφιαλωμένο,
φιλτραρισμένο
αποσταγμένο,
μεταλλικό νερό,
τι;
ΧΛΩΡΙΟ: ή πως ένα όπλο του A’ Π.Π. μπήκε στο νερό μας;
  • Είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη τόσο δηλητηριώδης που απαγορεύτηκε από τους διεθνείς κώδικες πολέμου.
  • Σχηματίζει καρκινογόνες ενώσεις (trihalomethanes).
  • Προκαλεί καρδιακές παθήσεις και αρτηριοσκλήρωση.
  • Σκοτώνει τα καλά βακτηρίδια μας,τα αποκαλούμενα προβιοτικά (probiotics).
ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:
100 χρόνια πριν ο όρος καρδιακή προσβολή ούτε καν υπήρχε. Η πρώτη κλινική περιγραφή καρδιακής προσβολής δεν έγινε πριν το 1912
.



Αλάτι Γευστική τρέλα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τρεις Ελληνίδες στο κόκκινο χαλί των Καννών

Τρεις Ελληνίδες στο κόκκινο χαλί των Καννών: Έλαμψαν οι celebrities  που έδωσαν το "παρών" στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λαμπερέ...

Popular Posts