menu

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Django Ο Τιμωρός" με την υπογραφή του Quentin Tarantino



Η νέα Ταινία του Quentin Tarantino "Django, O Τιμωρός" , Από 17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους. "Django Ο Τιμωρός" με την υπογραφή του Quentin Tarantino, από σήμερα στους Ελληνικούς Κινηματογράφους.
"Ο Σαμουέλ Λ. Τζάκσον μιλά για τη συνεργασία του με τον Τζέιμι Φοξ, για τον απολαυστικό χαρακτήρα που υποδύεται ο Κρίστοφ Βαλτς, για τα γυρίσματα σε αυθεντικές βαμβακοφυτείες όπου δούλευαν σκλάβοι στο παρελθόν, για τη σχέση του με τον χαρακτήρα του ΝτιΚάπριο και για το πως είδε το γουέστερν ο Ταραντίνο."
"Στιλ, αίμα, άφθονο χιούμορ, υπέροχες αναχρονιστικές μουσικές, ατάκες που σκοτώνουν πιο πετυχημένα από σφαίρες κι ένα εξαιρετικό καστ που το διασκεδάζει απόλυτα."
"Αυτή την ταινία την είχα στο μυαλό μου τα τελευταία 10 χρόνια. Εκείνη την εποχή το σενάριο δεν ήταν ακόμα τελειωμένο, αν και είχα την ιδέα να γυρίσω μία ταινία που να ανήκει σε συγκεκριμένο είδος, με θέμα τη δουλεία, για πολύ καιρό. Δεν ήξερα πώς θα την κάνω, αλλά ήξερα ότι θα την ονόμαζα Django Unchained" Ο Quentin Tarantino.
"Σπαγγέτι γουέστερν, καυστικό σχόλιο για τα θεμέλια της αμερικανικής ηθικής, αλλά πάνω και πέρα από όλα καθαρόαιμη Ταραντινική ταινία εκδίκησης και μαύρου, κατάμαυρου, χιούμορ.


O Quentin Tarantino από το A μέχρι το... Ω!



"Ο Ταραντίνο γράφει διάλογο που αναπνέει μαζί με τους ήρωές του. Ξεστομίζεται σαν τις σφαίρες που βαράνε αβέρτα στις ταινίες του και σε αφήνει στον τόπο. Ή από τα γέλια ή από το θαυμασμό."ρ (και σάουντρακ)."
"Ο χαρακτήρας του Samuel L. Jackson, είναι ίσως ένας από τους πιο «κακούς» κακούς σε ταινία του Tarantino τον οποίο σίγουρα θα μισήσεις"
Ποιος είναι, λοιπόν, ο Κάλβιν Κάντι; «Είναι ένα φρικτό, ναρκισσιστικό και ρατσιστικό κάθαρμα. Ένας Λουδοβίκος ΙΔ΄ του Νότου. Νομίζω ότι καταφέρνει και συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία της διαφθοράς που χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες σκλάβων της εποχής. Είναι ένας άνθρωπος που σαπίζει από μέσα προς τα έξω»
 

O Dr. Schultz εξηγεί στον Django τι ακριβώς κάνει ένας κυνηγός επικηρυγμένων.

"O Ταραντίνο είναι αποφασισμένος να τα δίνει όλα στις ταινίες του. Και η συγκεκριμένη ήταν ένα παλιό απωθημένο. “Πάντα ήθελα να κάνω ένα γουέστερν”, ομολογεί. “Ούτως ή άλλως, το ότι μπορώ να κάνω ταινίες είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Όταν γύρισα το “Reservoir Dogs” εκπλήρωνα το όνειρό μου να κάνω ταινία με γκάνγκστερ. Πάντα είχα στοιχεία από γουέστερν στις άλλες μου ταινίες, ιδίως στο “Kill Bill 2” και τους “Άδωξους μπάσταρδους”, απλά συνήθως τα κάλυπτα κάτω από άλλα πράγματα. Τώρα το έκανα σωστά".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts