menu
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021
AC/DC - You Shook Me All Night Long
Πάμε να Φτιάξουμε Μια Καλή Χρονιά!!
Happy
new year!
Gruppo by
Yakim Gazaris
Alan Walker - Faded (feat. Torine) (Live Performance)
Πάμε να Φτιάξουμε Μια Καλή Χρονιά!!
Happy
new year!
by
Yakim Gazaris
Esne Beltza - Sueños de color (Lyric video)
Αν η απόσταση είναι Ζωή και η μουσική ταξίδι απολαύστε την διαδρομή... Happy new year!
Grouppo ArtHunter by Yakim Gazaris
ESNE BELTZA. "Quien manda (Hemen eta hor)" Ft Mala Rodriguez & Fermin Muguruza.
Μουσικές, δρώμενα, Αρτ εικόνες, θέματα και άλλα
για το αερικό
ταξίδι… Απόλαύστε την διαδρομή
Grouppo ArtHunter by Yakim Gazaris
PALO! "Al Monte" • Musica Cubana Salsa Jazz Funk
Για αερικά ταξίδια.... γεμάτα από εικόνες, δρώμενα θέματα και Μουσική!
Grouppo ArtHunter by Yakim Gazaris
Mueve la Cintura Mulato Victoria Hall
Ο χρόνος είναι τα πάντα και τίποτα
YakiMusicArt Hunter Radio site /blogs Έν λευκώ…
Θα Δίνατε ποτέ 1000 Δολάρια για ένα Μπουκάλι Μπίρα;
Ζυθοποιείο του Καναδά αποκάλυψε μια limited edition μπίρα, η οποία πωλείται 1000 δολάρια το μπουκάλι, όπου «κρύβεται» και η αξία της.
Λίγο πριν φύγει το 2015, το ζυθοποιείο Storm Brewing στο Βανκούβερ του Καναδά παρουσίασε την Glacial Mammoth Extinction brew, την πρώτη μπίρα του Καναδά με 25% αλκοόλ.
Ο ιδρυτής του Storm Brewing, James Walton, εξήγησε πως προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο δυνατή μπίρα του κόσμου, αλλά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς οι δυνατές μπίρες δεν έχουν καλή γεύση. Έτσι το έφτασε μέχρι εκεί που η γεύση της μπίρας θα παρέμενε ασφαλής.
Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από ένα μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα –εξού και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.
Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπίρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ, όπως εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπίρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο σε Port παρά σε μπίρα.
Για την ξεχωριστή αυτή μπίρα πραγματοποιήθηκαν ειδικές δοκιμές με 5 δολάρια, η αξία, όμως, της μπίρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της.
Pilsner ή lager; Ιδού η Απορία
Οι ειδικοί του greeceandgrapes.com εξηγούν τι είναι η μπίρα pilsner και η lager και πώς τις καταναλώνουμε.
Η βασική τους διαφορά μετριέται σε IBU (international bittering units), που είναι η διεθνής μονάδα μέτρησης της πικράδας μιας μπίρας, και η οποία προκύπτει από την ποσότητα του λυκίσκου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της. Για τους… σκληροπυρηνικούς «μπιράδες», η πικράδα σε μια μπίρα θεωρείται επιβεβλημένη. Άλλωστε ο λυκίσκος συμμετέχει στο άρωμα, στο σώμα και σαφώς δίνει χαρακτήρα σε μια μπίρα. Είναι σαν να λέμε, το αλατόπιπερo της.
Επί της ουσίας, ο όρος “lager” δηλώνει τεχνικά μία μπίρα χαμηλής ζύμωσης, όπου η μαγιά καθιζάνει στον πάτο. Εντούτοις, ανάμεσα στις μπίρες χαμηλής ζύμωσης συγκαταλέγονται και οι “pilsner” ή πιο απλά “pils”, οι οποίες κατάγονται από την ομώνυμη πόλη της Βοημίας κι ως κατηγορία υποδηλώνουν μπίρες με έντονο το άρωμα και τη γεύση του λυκίσκου και φυσικά με μεγαλύτερο IBU από τις υπόλοιπες lager. Με απλά λόγια, όλες οι pilsner είναι lager, αλλά δεν είναι όλες οι lager, pilsner.
Για να τις απολαύσουμε σωστά, σερβίρουμε αμφότερες σε θερμοκρασίες 4 με 7 βαθμούς Κελσίου, χωρίς παγάκια ή παγωμένα ποτήρια με κομμάτια πάγου που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης το ποτήρι πρέπει να λαμποκοπάει και να είναι εντελώς καθαρό, διότι από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα κι η διάρκεια του αφρού.
Σε ένα τραπέζι, συνοδεύουμε τις lager σχεδόν με τα πάντα, αφού λατρεύουν τους μεζέδες, ενώ τις pilsner τις προσφέρουμε κατά προτίμηση με αντίστοιχα πικρά και πιπεράτα πιάτα, όπως εδέσματα που περιέχουν ελιές, μπαχαρικά, αντίδια ή ρόκα ή ακόμα και πικάντικα τυριά όπως κεφαλοτύρι σαγανάκι, ώριμες κεφαλογραβιέρες, κ.λπ.
Εσείς τι προτιμάτε;
Πληροφορίες: www.greeceandgrapes.com
Αλκοόλ και Γιορτές: τι Πρέπει να Γνωρίζετε
Τώρα που τις γιορτές πίνουμε λίγο παραπάνω και πιο συχνά, η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μαρία Ρίτσου, μας συμβουλεύει, ώστε να καταναλώσουμε το αλκοόλ σωστά.
Το αλκοόλ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής μας, ειδικά την περίοδο των εορτών. Είναι γεγονός ότι το μήνα Δεκέμβριο η κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών αυξάνεται τουλάχιστον κατά 20%. Για να ευχαριστηθείτε το ποτό σας χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας πρέπει να γνωρίζετε ότι:
-Το αλκοόλ θα πρέπει να καταναλώνεται αργά και σε συνδυασμό με φαγητό. Η απορρόφηση του αλκοόλ αρχίζει από τη στιγμή που εισέρχεται στο στομάχι. Όταν αυτό είναι άδειο, τότε το αλκοόλ απορροφάται πιο γρήγορα, ενώ όταν έχετε καταναλώσει ένα γεύμα πιο πριν, ειδικά εάν είναι λιπαρό, ο ρυθμός απορρόφησης μειώνεται.
-Προτιμήστε την μπίρα και το κρασί από ποτά που προέρχονται από απόσταξη, καθώς έχουν μικρότερη συγκέντρωση σε αλκοόλ. Ιδανικά το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
-Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός όσον αφορά την απορρόφηση αλκοόλ, κάποιος μπορεί να αντέχει το πολύ ποτό ενώ κάποιος άλλος όχι.
-Καταναλώστε άφθονο νερό και μεταξύ των ποτών, αλλά και μετά το τέλος της εξόδου.
-Προσθέστε στο ποτό νερό ή παγάκια, έτσι ώστε να αυξάνεται ο όγκος του ποτού, χωρίς όμως να αυξάνεται η περιεκτικότητα του σε αλκοόλη.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Απαγορεύεται η χρήση παρακεταμόλης (π.χ. Depon), γιατί μαζί με το αλκοόλ η κατηγορία αυτή των φαρμάκων προκαλεί ηπατοτοξικότητα.
Μαρία Ρίτσου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
www.diaitologoszografou.gr
Popular Posts
-
Καλωσορίσατε στο B logs της O μάδας και της Σ ελίδας by Yaki Μ usicart Hunter Radio Έν λευκώ…!!! Ένα ταξίδι με γνώμονα την απόλαυ...
-
Ο Quentin Tarantino δέχτηκε σχόλια για το φετίχ του με τις γυναικείες πατούσες που εμφανίζονται σε όλες του τις ταινίες. Ο διάσημος κινηματο...