Άλλοι το προτιμούν ζεστό, άλλοι παγωμένο, άλλοι με γάλα κι άλλοι πικάντικο. Πώς πίνουν το τσάι τους, άραγε, 10 λαοί ανά τον κόσμο;
Τσάι του βουνού, πράσινο τσάι, μαύρο τσάι, λευκό τσάι, oolong… Αν νομίζετε ότι έχοντας πιει αυτά, έχετε «κλείσει» και το κεφάλαιο τσάι, τότε ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τα δεδομένα σας.
Δείτε πώς το πίνουν σε 10 χώρες του κόσμου, μέχρι να… σφυρίξει η τσαγιέρα.
Κίνα: πράσινο τσάι
Η κινέζικη τέχνη του να φτιάχνει κανείς τσάι ονομάζεται cha dao και εφαρμόζεται στην Κίνα από την αρχαιότητα, όταν χρησιμοποιούσαν το τσάι για θεραπευτικούς σκοπούς. Έχει δοθεί ως δώρο κι έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τελετουργίες, ενώ σήμερα απολαμβάνεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, με τα tea houses, όπου οι άνθρωποι μαζεύονται να πιουν τσάι (δείχνοντας προτίμηση στο πράσινο τσάι) και να γνωρίσουν κόσμο, να παραμένουν το κοινωνικό κέντρο της κινέζικης κουλτούρας.