Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, άνοιξε χθες ο «Φούρνος Θεόφιλος» ένας γαστρονομικός προορισμός ο οποίος υμνεί τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδας μέσα από την κουζίνα και τη λαογραφία.
Το εν λόγω πρότζεκτ είναι έμπνευση και δημιουργία του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ και του Νικόλα Πασχαλάκη ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Oι New York Times, το νεοϋορκέζικο eater.com και πολλά αμερικανικά μίντια έχουν υποδεχθεί ήδη τον «Θεόφιλο» μιλώντας για την άφιξη του.
Το μενού του Fournos Theophilos το οποίο είναι πέρα από εστιατόριο και μπακάλικο έχουν επιμεληθεί οι σεφ Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος.
Το εσωτερικό εμπνέεται από τα ελληνικά αρτοποιεία με λευκό κεραμίδι, φυσικό ξύλο και διακόσμηση από μαύρο μέταλλο.
Το διώροφο εστιατόριο θα προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, αλλά και γρήγορα σνακ.
Πρωταγωνιστές του μενού είναι σίγουρα οι ελληνικές πίτες, όπως η σπανακόπιτα με σπανάκι, κρεμμύδι και άνηθο αλλά και κάποιες αποδομημένες εκδοχές τους.
Πολλά γλυκά, καθώς και παραδοσιακά πιάτα θεωρούνται ήδη τοπ επιλογές.
Στις ευχάριστες εκπλήξεις είναι σίγουρα και το γεγονός πως κανένα πιάτο δεν κοστίζει περισσότερα από 12 δολάρια.