menu

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

O Joaquin Phoenix επιστρέφει στον ρόλο του Joker αλλά, υπό έναν όρο


Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του "Joker", με τίτλο "Joker: Folie à Deux", έχει όλους τους οπαδούς των ταινιών και των κόμικς σε αγωνία. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου 2024 και έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο, ειδικά με την επιστροφή του Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία του ως ενοχλητικός κακός στην πρώτη δόση ήταν απλά θρυλική και πολλοί αναρωτιόντουσαν αν θα ήταν πρόθυμος να επαναλάβει το κατόρθωμα. Ωστόσο, ο Phoenix δεν είναι ένας ηθοποιός που συμβιβάζεται με το ασφαλές. Γνωστός για την έντονη και αντισυμβατική προσέγγισή του στους ρόλους του, η απόφαση να επαναλάβει το ρόλο του ως Joker δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία.

Στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux η Lady Gaga κάνει τη διαφορά

Σε μια συνέντευξη, τόσο ο Phoenix όσο και ο σκηνοθέτης Todd Phillips αποκάλυψαν τη φύση αυτής της απαίτησης.

 Ο Phoenix κατέστησε σαφές ότι το κίνητρό του για τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό έργο είναι το εγγενές ρίσκο που εμπεριέχει. "Αν δεν νιώθω ότι είναι επικίνδυνο, αν δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχεις παταγωδώς, τότε... ποιος ο λόγος;", δήλωσε ο ηθοποιός. Για τον ίδιο, ο κίνδυνος και η πιθανότητα αποτυχίας είναι αυτά που κρατούν ζωντανό το πάθος του για την υποκριτική. Την άποψη αυτή επανέλαβε και ο Phillips, ο οποίος εξήγησε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Phoenix συμφώνησε να κάνει ένα sequel ήταν αν τον τρόμαζε. Σύμφωνα με τον Phillips, μια από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες της πρώτης ταινίας ήταν ακριβώς αυτός ο συνεχής φόβος του να μην ξέρουν αν αυτό που έκαναν θα λειτουργήσει. Για τον Phoenix, αυτό το συναίσθημα ήταν απαραίτητο για να ενσαρκώσει εκ νέου τον Joker. "Αν πρόκειται να το κάνω, θέλω να νιώθω ότι μπορεί να μην πετύχει", είπε ο Phoenix, θέτοντας πολύ υψηλά στάνταρ για το έργο. Αυτή η απαίτηση όχι μόνο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στην καλλιτεχνική αυθεντικότητα, αλλά επηρέασε και την κατεύθυνση που το "Joker: Folie à Deux".

Μια διαφορετική συνέχεια από κάθε άποψη

Παρόλο που το "Joker: Folie à Deux" είναι τεχνικά μια συνέχεια, ο Phillips τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή συνέχεια. "Δεν το θεωρώ ως sequel. Το "Hangover Part II" ήταν μια συνέχεια. Συχνά, ένα sequel είναι περισσότερο από το ίδιο, αλλά μεγαλύτερο", δήλωσε ο σκηνοθέτης, κάνοντας σαφή διάκριση μεταξύ αυτού του νέου project και των συμβατικών sequels. Ο Phillips πιστεύει ότι το "Joker: Folie à Deux" είναι εγγενώς διαφορετικό, τόσο ως προς τον τόνο όσο και ως προς τη δομή, από την πρώτη ταινία. Το πρώτο μέρος εξέπληξε το κοινό με τη μοναδική και ανατρεπτική προσέγγισή του σε έναν πολύ γνωστό χαρακτήρα. Η συνέχεια, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, επιδιώκει να επαναλάβει αυτή την επίδραση, αλλά από μια εντελώς νέα οπτική γωνία. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση είναι, εν μέρει, μια απάντηση στην απαίτηση του Phoenix να παραμείνει ο φόβος και το ρίσκο στο επίκεντρο της δημιουργικής διαδικασίας. Ο Phillips και η ομάδα του δεν ήθελαν να πέσουν στην παγίδα της δημιουργίας μιας συνέχειας που απλώς επαναλαμβάνει αυτό που έχει ήδη λειτουργήσει. Αντιθέτως, τόλμησαν να ακολουθήσουν νέες κατευθύνσεις , τόσο αφηγηματικά όσο και αισθητικά, που υπόσχονται να προσφέρουν κάτι απροσδόκητο στο κοινό.

Το "άγγιγμα" της Lady Gaga και η νέα διάσταση της ιστορίας

Μια άλλη μεγάλη προσθήκη στο "Joker: Folie à Deux" είναι η παρουσία της Lady Gaga, η οποία προστίθεται στο καστ ως ένας από τους πρωταγωνιστές. Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο της έχουν κρατηθεί μυστικές, η επιλογή της Gaga έχει προσθέσει ένα επίπεδο ίντριγκας και προσμονής στην ταινία. Η ευελιξία της ως καλλιτέχνης και η ικανότητά της να ενσαρκώνει πολύπλοκους χαρακτήρες υποδηλώνουν ότι η συμμετοχή της δεν θα είναι απλώς τυχαία. Με τη Phoenix και τη Gaga στο τιμόνι, η συνέχεια υπόσχεται να εξερευνήσει νέα συναισθηματικά και ψυχολογικά πεδία. Η χημεία μεταξύ των δύο ηθοποιών θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την επιτυχία της ταινίας, μεταφέροντας την ιστορία του Joker σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση από αυτή που είδαμε στο πρώτο μέρος. To "Joker: Folie à Deux" είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024, όχι μόνο επειδή πρόκειται για sequel, αλλά και λόγω του επιπέδου ρίσκου και δημιουργικότητας που αποφάσισαν να αναλάβουν οι δημιουργοί του. Ο όρος που επέβαλε ο Joaquin Phoenix έχει εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη sequel, αλλά για ένα έργο που αψηφά τις προσδοκίες τόσο των θαυμαστών όσο και των κριτικών. Με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Οκτώβριο του 2024, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το στοίχημα του Phoenix και του Phillips θα αποδώσει. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το "Joker: Folie à Deux" δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, και είναι ακριβώς αυτή η αβεβαιότητα που την κάνει μια ταινία που αξίζει να περιμένουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Demi Moore, Drew Barrymore, Lucy Liu and Cameron Diaz

 Demi Moore, Drew Barrymore, Lucy Liu and Cameron Diaz

Popular Posts