menu

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Rammstein: Ο Γιώργος Μαζωνάκης παρών στη συναυλία - Η μεγάλη ομοιότητά του με τον Lindemann που έγινε viral


Οι Rammstein εντυπωσίασαν το ελληνικό κοινό, με τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, που είχε προωθήσει τη συναυλία του μέταλ συγκροτήματος, πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο και απόλαυσε τον Till Lindemann. Μία φαν, φωτογραφήθηκε με τον λαϊκό τραγουδιστή και ανέβασε φωτογραφία στα social media.

Οι Rammstein στο ΟΑΚΑ εικόνα από την συναυλία, Χαρακτηριστική «καυτή» στιγμή από τη συναυλία των Rammstein στο Ολυμπιακό Στάδιο

«Pame, Athina»

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο τραγουδιστής Till Lindemann των Rammstein


                          ο Till Lindemann των Rammstein ίδιος Μαζώ

Την ίδια ώρα, οι θεατές δεν σταμάτησαν να αναρτούν στο TikTok, βίντεο με τον frontman των Rammstein από τη σκηνή, ενώ έχουν αλλάξει με επεξεργασία τον ήχο για να «ντύσουν» τη μέταλ εικόνα του Lindemann με τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη. Άλλοι απλά έκαναν αναφορές στον Γερμανό μεταλά, ως «Μαζώ».

Όταν ξέρεις ότι για τους επόμενους 3-4 μήνες η χώρα σου θα υποφέρει από πυρκαγιές, νιώθεις κάπως περίεργα να πανηγυρίζεις για το θέαμα που προσφέρει μια συναυλία των Rammstein.

Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά όμως, γιατί βλέποντας τις φλόγες ύψους δέκα μέτρων (και νιώθοντας την κάψα τους όταν είσαι στη Feuerzone, τον περιφραγμένο χώρο μπροστά από τη σκηνή) και ακούγοντας τις «βροντές» από τις κιθάρες, το μπάσο και τα ντραμς του θρυλικού γερμανικού συγκροτήματος, ξυπνά μέσα σου κάτι αρχέγονο και οι παλμοί ανεβαίνουν.

Καλό το πανύψηλο stage που θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από ταινία του γερμανικού εξπρεσιονισμού και χρειάζεται τέσσερις μέρες για να στηθεί, εντυπωσιακότατοι οι φωτισμοί που είναι απόλυτα συγχρονισμένοι με κάθε νότα των τραγουδιών (αποτέλεσμα 400 ωρών προγραμματισμού), κάτι παραπάνω από θεαματικά τα πυροτεχνήματα (με αποκορύφωμα τον «ρουκετοπόλεμου» του «Du Hast»), αλλά Rammstein σημαίνει φωτιά.

Το «Puppe» που ακολούθησε ήταν η πρώτη «θεατρική» στιγμή της συναυλίας, με το βρεφικό καρότσι που προαναφέραμε να γεμίζει φλόγες και στην οθόνη να βλέπουμε ένα τρομαχτικό μωρό-κούκλα να λιώνει… Κανόνια εκτόξευσαν μαύρο κομφετί που σκέπασε τον ουρανό καθώς έπεφτε επάνω στους θεατές της αρένας, πάνω που αρχίζει να νυχτώνει. «Καλωσήρθατε στο σκοτάδι» ήταν το – ταιριαστό –ρεφρέν του επόμενου τραγουδιού, «Wiener Blut», πριν ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα με την μπαλάντα «Zeit» από το τελευταίο τους, ομώνυμο άλμπουμ.

«Pame, Athina» οι Rammstein Till Lindemann - Μαζώ

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο τραγουδιστής Till Lindemann δεν έχει μιλήσει στο κοινό, πέρα από ένα τρυφερό «malakaaaa» που φώναξε στο πρώτο τραγούδι, στο σημείο όπου συνήθως αναφέρει το όνομα της πόλης που φιλοξενεί τη συναυλία – θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι μπέρδεψε την Αθήνα με τη Μαλακάσα, όπου είχαν δώσει την πρώτη τους ελληνική συναυλία το 2010, αλλά στην πορεία της βραδιάς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με ένα «pame Athina».

Ja, nein, Rammstein

Μετά από το σετ των Γαλλίδων Abélard, που διασκευάζουν για δύο πιάνα τραγούδια των Rammstein, στις 20.35, υπό τους ήχους της σουίτας του Χέντελ «Μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα», οι έξι Γερμανοί κατέβηκαν με «ασανσέρ» στη σκηνή, από την κορυφή του κεντρικού της πύργου, μέσα σε αποθέωση. Κρίμα που η θέα που είχαν από εκεί ψηλά ήταν ένα Ολυμπιακό Στάδιο με γεμάτη (σχεδόν) την αρένα και μόλις το 1/3 του κάτω διαζώματος των κερκίδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

F.R David - Words (Dim Zach edit)

 

Popular Posts