menu

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

1st Greek Beer Festival Only Greek Πρόσκληση για μύηση στα μυστικά του Ζύθου


Στο πρώτο φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας UPD

Από Βάση Παναγοπούλου

Αν με ρωτούσε κανείς πόσα ελληνικά ζυθοποιεία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πόσες ελληνικές χειροποίητες μπύρες δίνουν το «παρών» στην αγορά, θα μπορούσα να ονοματίσω ελάχιστες. Κι όμως! Στο 1ο Φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας (1st Greek Beer Festival Only Greek) που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 Απριλίου 2024 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα συμμετάσχουν 24 ελληνικές, εκλεκτές ζυθοποιίες και παραγωγοί χειροποίητου ζύθου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες –που αναμένεται να μετρηθούν σε χιλιάδες– 300 και πλέον ετικέτες ζύθου.

Η μοναδικότητα του 1ου Φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης Μπύρας ακουμπά σε πολλά επίπεδα. Γιατί;

Γιατί θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο μικροζυθοποιίες και παραγωγοί ζύθου.

Γιατί θα δοκιμάσουμε μπύρες από όλη την Ελλάδα

Γιατί οι μπύρες θα είναι craft

Τι σημαίνει όμως craft; Η εξήγηση μας δόθηκε από τον διοργανωτή του Φεστιβάλ, Μιχάλη Βαρνά. «Η μπύρα Craft επικεντρώνεται περισσότερο στη γεύση της και στην απόχρωσή της. Διαφέρει από την κλασική, καθώς προσφέρει πιο πλούσια γεύση, είναι πιο δυνατή και προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία αρωμάτων, γεύσεων, χρωμάτων. Το κλειδί της Craft μπύρας είναι η ποικιλία. Από τις φρουτώδεις νότες μέχρι τις πικάντικες γεύσεις, κάθε μπουκάλι είναι ένα ταξίδι στη γαστρονομική απόλαυση».

Από τον Βορρά –Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή– και κατεβαίνοντας μέχρι τον Νότο –Λάρισα, Καρπενήσι, Βόλος, Πλαταιές, Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Μεσσηνιακή Μάνη–, αλλά και στα νησιά –Χίος, Ικαρία, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα –, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα με τον χαρακτήρα του τόπου απ’ όπου προέρχονται. Το γεγονός ότι οι μπύρες θα προσφέρονται από τους ίδιους τους παραγωγούς και όχι από κάβες, είναι ακόμη μία πρωτοτυπία.

Ποιος είναι όμως ο στόχος αυτής της διοργάνωσης; Είναι ακόμη μία έκθεση παραγωγών ή είναι ένα εξαιρετικό event;

«Το 1st Greek Beer Festival μαζί με το Peloponnese Beer Festival που διοργανώνουμε στην Καλαμάτα είναι μοναδικά στην Ελλάδα και από τα λίγα που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη μόνο με χειροποίητη μπύρα. Και αυτό είναι κάτι – η ταυτότητα δηλαδή του χειροποίητου ζύθου, που κάνει τα φεστιβάλ ξεχωριστά», εξηγεί ο Μιχάλης Βαρνάς και συνεχίζει: «Στόχος μας πρωταρχικός είναι να αναδείξουμε τη δυναμική της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα και να υποστηρίξουμε την προσωπική αλληλεπίδραση των ζυθοποιών με τους καταναλωτές. Από την άλλη, μέσω του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ δημιουργούνται ευκαιρίες για την επέκταση της πελατειακής βάσης των ζυθοποιών και ενισχύεται η εικόνα τους σε ένα κυρίαρχο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Σε αυτό λοιπόν το τριήμερο φεστιβάλ οι 300 ετικέτες ελληνικής χειροποίητης μπύρας που θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε θα συνοδεύονται και από γαστρονομικές απολαύσεις, αφού παράλληλα με τα περίπτερα των ζυθοποιών θα υπάρχουν και κιόσκια με street food που συνδυάζεται αρμονικά με τις διάφορες μπύρες που θα προσφέρονται.


Πηγή: efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα 4 SuperModels που καθόρισαν τα '90s

Τα 4 supermodels που καθόρισαν τα '90s σε μια κοινή εμφάνιση Όλες υπέροχες, σαν να μην πέρασε μια μέρα Τα θρυλικά supermodels που καθόρι...

Popular Posts