menu

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Πειραιάς: Εγκαινιάστηκε το μόνιμο Καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο


 Είναι ιδιαίτερη τιμή η επιθυμία του αυτή να υλοποιείται μέσα από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά που για την ύπαρξη της είναι σημαντική η προσφορά του και η παρακαταθήκη του.


Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια ανέλαβε ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης

Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας εγκαινιάστηκε χθες, το μόνιμο Καμαρίνι του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, το ιστορικό «Κανάλι Ένα 90,4» υλοποίησαν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του κορυφαίου Πειραιώτη καλλιτέχνη, δημιουργώντας ένα Καμαρίνι με πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα στο μόνιμο Καμαρίνι που πλέον κοσμεί την επιβλητική σκάλα του θεάτρου που οδηγεί στο φουαγιέ του θεάτρου.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που μέσα στο θέατρο ακούστηκε η στεντόρεια φωνή του Παπαμιχαήλ, στο πρώτο σήμα του ιστορικού ραδιοφώνου της πόλης μας το 1987 και σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2001 στο ραδιόφωνο του Πειραιά. Όλο το θέατρο σιγοτραγούδησε το «Μάτια Βουρκωμένα» και το «Υπομονή» από τις ταινίες του, σε ένα πολύ όμορφο μουσικό αφιέρωμα από την επίσης Πειραιώτισσα Λένα Αλκαίου. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποτελεί για τον Πειραιά ένα από τα καμάρια του και είμαι πολύ περήφανος που το καμαρίνι του είναι πλέον μέρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο, οι Πειραιώτες του ανταποδίδουμε την αγάπη του και τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε στην Τέχνη και τα κοινά.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Δημήτρη Πειραιώτη…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts