menu

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος πέθανε πριν από οκτώ χρόνια ...


Ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος πέθανε πριν από οκτώ χρόνια σήμερα, είχε μια από τις πιο εκπληκτικές τελικές πράξεις από κάθε καλλιτέχνη. 

Εδώ είναι η εις βάθος ματιά μας στις τελευταίες του ημέρες: 


Ο David Bowie φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο στις 21 Μαρτίου 1983.

ANTON CORBIJN/CONTOUR BY GETTY IMAGES

«Με κοίταξε πάνω από τον ώμο του», θυμάται η μπασίστα Gail Ann Dorsey, «και ήταν χλωμός, σχεδόν ημιδιαφανής. Το πουκάμισό του ήταν βρεγμένο. Και απλώς στεκόταν εκεί, δεν τραγουδούσε. Έβλεπα τις εκφράσεις του κοινού στην πρώτη σειρά να αλλάζουν – από χαρά σε ένα είδος ανησυχίας». Ένας σωματοφύλακας όρμησε στη σκηνή και βοήθησε τον Bowie να φύγει.

Κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιστρέψει για μερικά ακόμη τραγούδια εκείνο το βράδυ, πριν δει έναν γιατρό που του διέγνωσε λάθος ένα τσιμπημένο νεύρο στον ώμο του, συνταγογραφώντας μυοχαλαρωτικά. Ο Μπάουι έκανε ένα ακόμα ασταθές σόου σε ένα γερμανικό φεστιβάλ δύο μέρες αργότερα, τελειώνοντας με την τελευταία εκδοχή του «Ziggy Stardust» που είχε τραγουδήσει ποτέ σε συναυλία. Χτύπησε κάθε νότα, κατέβηκε τις σκάλες που οδηγούσαν από τη σκηνή και αμέσως κατέρρευσε. Σε τοπικό νοσοκομείο, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι είχε φραγμένη αρτηρία στην καρδιά του και έκαναν επείγουσα χειρουργική επέμβαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Marko Zalazar - Catch You (Original Mix)

 

Popular Posts