menu

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

10 άγνωστα σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος σε θέλει

Όλοι έχουμε προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε αν κάποιος μας ελκύει με βάση τα όσα λέει. Τι γίνεται όμως αν οι απαντήσεις δεν βρίσκονται στο τι λέει, αλλά στο πώς το λέει; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι μη λεκτικές ενδείξεις μπορούν να αποκαλύψουν ακόμη περισσότερα από ένα καλοφτιαγμένο μήνυμα κειμένου. Οπότε είναι σημαντικό να εμβαθύνουμε στη γλώσσα του σώματος.

Τα 10 διακριτικά αλλά αποκαλυπτικά σημάδια ότι κάποιος έλκεται από εσάς

Παρατεταμένη οπτική επαφή

Μίμηση των κινήσεων σας

Φαίνεται λίγο νευρικός

Αγγίζει το πρόσωπό του όταν σας μιλά

Σας πλησιάζει

Χαμογελά συνέχεια

Δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή σας

Το σώμα του είναι στραμμένο προς το μέρος σας

Ξεκινά τη σωματική επαφή

Σας πειράζει παιχνιδιάρικα

Παρατεταμένη οπτική επαφή

Όταν κάποιος δεν μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του από εσάς, είναι ένα κλασικό σημάδι ότι ενδιαφέρεται. Δεν μιλάμε για γρήγορη ή περιστασιακή ματιά, αλλά για παρατεταμένη οπτική επαφή – ένα σταθερό, ακλόνητο βλέμμα που έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας σύνδεσης.

Όταν κάποιος σας θέλει, τα μάτια του τείνουν να παραμείνουν λίγο περισσότερο κολλημένα πάνω σας. Αν ήταν φιλικό το ενδιαφέρον δεν θα το έκανε. Είναι σαν να προσπαθεί να απομνημονεύσει τα χαρακτηριστικά σας ή να στείλει ένα σιωπηλό μήνυμα ενδιαφέροντος.

Το βασικό είναι πως δεν μιλάμε απλώς για ένα βλέμμα. Είναι ένα βλέμμα εκφραστικό, με ζεστασιά, λάμψη, ίσως και λίγο σούφρωμα των φρυδιών.

Μίμηση των κινήσεων σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον να μιμείται τις κινήσεις, τις χειρονομίες ή τη στάση σας; Αυτό είναι γνωστό ως κατοπτρισμός (mirroring) και είναι μια υποσυνείδητη συμπεριφορά που συμβαίνει όταν κάποιος έλκεται από εσάς.

Όταν είμαστε πραγματικά συντονισμένοι με κάποιον, το σώμα μας μπορεί να αρχίσει να μιμείται υποσυνείδητα το δικό του. Είναι σημάδι αλληλεγγύης και αρμονίας. Και είναι ενδεικτικό σημάδι ότι κάποιος έλκεται από εσάς.   Αυτός ο μιμητισμός δεν σημαίνει ότι αντιγράφεις κάποιον. Έχει να κάνει υποσυνείδητους, τρόπους με τους οποίους ευθυγραμμιζόμαστε με άτομα που μας αρέσουν ή μας ενδιαφέρουν. Είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας που λέει: «Είμαι μαζί σου».

Φαίνεται λίγο νευρικός

Αν και μπορεί να θεωρείται πως είναι καλό σημάδι κάποιος να φαίνεται ήρεμος και ψύχραιμος όταν είναι γύρω σας, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Όταν κάποιος έλκεται από εσάς, είναι πιθανό να γίνει λίγο νευρικός. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως ταραχή, τραύλισμα ή ακόμα και ελαφρά εφίδρωση.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι ο καρδιακός τους ρυθμός έχει αυξηθεί, μια φυσιολογική απόκριση που συχνά προκαλείται από την έλξη.

Γνωρίζατε ότι όταν κάποιος έλκεται από ένα άλλο άτομο, το σώμα του απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται νορεπινεφρίνη; Αυτή η μικρή χημική ουσία είναι υπεύθυνη για αυτές τις αντιδράσεις.

Έτσι, αν βλέπεις κάποιον να αλλάζει συνεχώς στάση, να παίζει με κάποιο αντικείμενο αμήχανα ή να δυσκολεύεται να κρατήσει την κούπα του καφέ, το πιθανότερο είναι ότι είστε ο λόγος για το τρέμουλό του. Έχει να κάνει λιγότερο με την επίδειξη και περισσότερο με την αυξημένη κατάσταση διέγερσης που συνεπάγεται η επιθυμία να κάνεις καλή εντύπωση.

Αγγίζει το πρόσωπό του όταν σας μιλά

Όταν κάποιος αγγίζει συχνά το πρόσωπό του ενώ σας μιλάει, είναι συχνά σημάδι ενδιαφέροντος. Αυτές τις χειρονομίες κάποιος συνήθως τις κάνει ασυνείδητα, πχ να ξύσει το μάγουλό του, να αγγίξει τα χείλη του ή να ακουμπήσει το χέρι στο πηγούνι του. Είναι σαν η παρουσία σας να προκαλεί την ανάγκη να βρει έναν τρόπο χαλάρωσης. Στη γλώσσα του σώματος, θα μπορούσε να σημαίνει ότι σας θέλει.

Βέβαια το άγγιγμα του προσώπου μπορεί επίσης να δείχνει σκέψη και προβληματισμό, και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθεί κάποιος να μην εκφράσει τα συναισθήματά του ή να πει όσα θέλει.  Είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της νευρικότητας και της προσπάθειας για πιο βαθιά σύνδεση.

Σας πλησιάζει

Όταν κάποιος έλκεται από εσάς, έχει την τάση να έρχεται πιο κοντά σας. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η φυσική απόσταση μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την έλξη. Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς, τείνει να μειώνει την απόσταση και να έρχεται πιο κοντά σας κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Είναι λες και ο χώρος ανάμεσα σε εσάς τους δύο είναι λίγο υπερβολικός για να τον χειριστεί, και προσπαθεί υποσυνείδητα να γεφυρώσει αυτό το χάσμα.

Αυτό δείχνει ότι θέλει να συνδεθεί μαζί σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Προσπαθεί να εισέλθει στον προσωπικό σας χώρο με μη επεμβατικό τρόπο, κάτι που είναι ισχυρός δείκτης έλξης. Αυτό συνδυάζεται με αυτά τα νευρικά αγγίγματα στο πρόσωπο.

Χαμογελά συνέχεια

Ένα από τα πιο απόλυτα σημάδια έλξης είναι ένα γνήσιο, αυθόρμητο και λαμπερό χαμόγελο.  Φωτίζεται το πρόσωπό του κάθε φορά που βρίσκεστε γύρω του.

Μπορείτε να καταλάβετε πολλά από τον τρόπο που κάποιος σας χαμογελά. Είναι ακατέργαστο και ειλικρινές. Υπάρχει μια ζεστασιά που αποδεικνύει ότι δεν προσποιείται.  Και όταν αυτό το χαμόγελο εμφανίζεται συχνά παρουσία σας, είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάποιος δεν είναι απλώς ευγενικός, αλλά έλκεται από εσάς.

Δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή σας

Υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας ευγενικής συνομιλίας και κάποιου που θέλει να μάθει την αγαπημένη σας παιδική ανάμνηση ή πώς σας αρέσει ο καφές σας το πρωί.

Όταν κάποιος κάνει αυτές τις μικρές ερωτήσεις, είναι επειδή τον ενδιαφέρει πραγματικά να σας γνωρίσει καλύτερα. Θέλει να καταλάβει τον κόσμο από τη δική σας οπτική γωνία. Θέλει να θυμάται τις μικρές λεπτομέρειες που αναφέρετε και θα σας τις υπενθυμίσει αργότερα. Επενδύει στη συζήτηση και, κατ’ επέκταση, σε μια σχέση μαζί σας.

Το σώμα του είναι στραμμένο προς το μέρος σας

Είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης: Έχουμε την τάση να στρέφουμε το σώμα μας προς αυτό που επιθυμούμε. Όταν κάποιος έλκεται από εσάς, το σώμα του ενστικτωδώς θα δείχνει προς την κατεύθυνση σας. Αυτός είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος να πει κάποιος ότι επικεντρώνεται σε εσάς και μόνο σε εσάς.  Είναι ένας πρωταρχικός, ακατέργαστος δείκτης έλξης που είναι δύσκολο να συγκαλυφθεί.

Ξεκινά τη σωματική επαφή

Όταν κάποιος έλκεται από εσάς, συχνά αναζητά μικρούς τρόπους για να δημιουργήσει μια φυσική σχέση.

Ένα απαλό χτύπημα στον ώμο ή ένα παιχνιδιάρικο χτύπημα μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να σας πλησιάσει

Οι πιο συχνές ή μεγαλύτερες αγκαλιές θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την επιθυμία για περισσότερη σωματική εγγύτητα.

Το να προσφέρεις το χέρι σου μπορεί να είναι ο τρόπος κάποιου να αναζητήσει έναν πιο οικείο δεσμό.

Τα παραπάνω είναι τρόποι για να εκφράσει κάποιος το ενδιαφέρον του. Είναι σαν να δοκιμάζει τα όρια του προσωπικού σας χώρου για να δει πώς αντιδράτε, διατηρώντας την ελπίδα για μια θετική απάντηση.

Σας πειράζει παιχνιδιάρικα

Τα πειράγματα είναι ένα κλασικό σημάδι έλξης, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό το είδος πειράγματος μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό δεσμό, όπου το χιούμορ και η στοργή συνδυάζονται άψογα.

Το πείραγμα είναι μια μέθοδος επικοινωνίας που επιτρέπει σε κάποιον να δείξει το ενδιαφέρον του χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του.

Είναι σημάδι έλξης γιατί αποτελεί μια μορφή προσοχής που είναι προσωπική και εστιασμένη.  Αλλά επίσης, μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό κόσμο «εσύ και εγώ», γεμάτο με αστεία και κοινά χαμόγελα.


Πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eminem - Mockingbird (Blasterjaxx Remix)

 

Popular Posts