menu

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, μας προσκαλεί για μια βόλτα προς τα εκεί...

Πετάμε πάνω από το εντυπωσιακό ναυάγιο Mediterranean Sky στην Ελευσίνα, πάμε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ελευσίνας που έχει τη δική του ιστορία.

Η Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, μας προσκαλεί για μια βόλτα προς τα εκεί, σε μια περιοχή που ίσως δεν της έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες κι έχουμε συνδέσει μόνο με τα διυλιστήρια, θέτοντάς τα ως σημάδι ότι πλησιάζουμε στο σπίτι στην επιστροφή από την εθνική οδό. Κι, όμως, η Ελευσίνα έχει πράγματα να ανακαλύψουμε κι ένα από αυτά είναι και το ναυάγιο Mediterranean Sky.

Ένα από τα αρκετά ναυάγια της χώρας, το Mediterranean Sky της Karageorgis Lines ήταν από τα πλοία που καθιέρωσε τη γραμμή Πάτρα-Ανκόνα κατά το ’70, αποτελώντας ένα πολυτελές πλοίο με πισίνες και μπαρ. Η ναυπήγησή του έγινε το 1953 και άλλαξε τρία ονόματα μέχρι να καταλήξει στο τελικό του. Αρχικά, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ως πλοίο για μεταφορά επιβατών και φορτίων με το όνομα City of York. Ήταν το πρώτο πλοίο που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα-Βενετία, ενώ τον χειμώνα αξιοποιούνταν ως κρουαζιερόπλοιο.

Το 1996 παροπλίστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο στο πατρινό λιμάνι μέχρι το 1999. Από εκεί ρημουλκήθηκε στον κόλπο της Ελευσίνας, όπου το 2003 πήρε κλίση και βούλιαξε στα ρηχά. Το ναυάγιο βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα και συνιστά αξιοθέατο.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.


Πηγή: Clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts