menu

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Θεσπρωτία - Η επίσκεψη της οικογένειας Bvlgari εκεί που ξεκίνησαν όλα, στην Παραμυθιά


Στην Παραμυθιά, εκεί που ο διάσημότερος οίκος κοσμημάτων του κόσμου έκανε τα πρώτα του βήματα το 1870, βρέθηκε σήμερα η οικογένεια Bvlgari.

H συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν ο Nicola Bvlgari αλλά και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας αντίκρυσαν τα μέρη των προγόνων τους. Η οικογένεια επισκέφθηκε το υπό ανακαίνιση κτίριο δωρεά της οικογένειας Bvlgari καθώς και το πρώτο εργαστήριο και κατάστημα αργυροχρυσοχοϊας, του Σωτήρη Βούλγαρη. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φανή Μπελλόγια για τις εργασίες μετατροπής σε Κέντρο Τέχνης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, όπου μεγάλο τμήμα του θα είναι αφιερωμένο στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης. Επισκέφθηκαν ακόμα, την εκκλησία της Παναγίας και το μνημείο των 49 Προκρίτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, o Nicola Bvlgari, και η οικογένεια του δήλωσαν ενθουσιασμένοι και από τις εργασίες στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και τόνισαν πως είναι πρόθυμοι να συμβάλουν για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και θα ακολουθήσουν οι σχετικές συννενοήσεις με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου.

Ο Nicola αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειας φωτογραφήθηκαν με χαρά με όλους τους παρευρισκόμενους επίσημους και μη. Η επίσκεψη της οικογένειας Bvlgari ολοκληρώθηκε με γεύμα σε ταβέρνα στις όχθες του ποταμού Αχέρωντα, όπου δόθηκε υπόσχεση για νέα επίσκεψη τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή τους


Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, εκεί όπου γεννήθηκε ο διασημότερος οίκος κοσμημάτων του κόσμου το 1870, βρέθηκε η οικογένεια Bvlgari.

Ο Nicola Bvlgari συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Beatrice Bulgari και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στη γενέθλια γη την Κυριακή 13 Αυγούστου. Επισκέφτηκαν όλοι μαζί το υπό ανακαίνιση κτίριο το οποίο είναι δωρεά της οικογένειας Bvlgari καθώς και το πρώτο εργαστήριο και κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας, του Σωτήρη Βούλγαρη από όπου ξεκίνησε ο μύθος του οίκου. 


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και άλλους τοπικούς άρχοντες για τις εργασίες μετατροπής σε Κέντρο Τέχνης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, όπου μεγάλο τμήμα του θα είναι αφιερωμένο στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης. 

Ενθουσιασμένη η οικογένεια Bulgari από την επίσκεψη στην Παραμυθιά

Ο δήμαρχος Σουλίου μοιράστηκε μάλιστα κάποιες φωτογραφίες από τη συνάντησή του με την οικογένεια Bvlgari αλλά και τον ενθουσιασμό που είχαν όλα τα μέλη της κατά την επίσκεψή τους.

"Με αίσθημα ιδιαίτερης χαράς και τιμής, υποδεχτήκαμε σήμερα στην πόλη της Παραμυθιάς, το Nicola Bulgari, εγγονό του ευεργέτη της πόλης μας Σωτηρίου Βούλγαρη. Ο Nicola Bulgari, πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη οικογενειακή επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυάριθμα μέλη της οικογένειάς του, με στόχο τα νεότερα μέλη αυτής να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους και να διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες τους" περιγράφει ο Γιάννης Καραγιάννης.

Και συνεχίζει: "Με βαθιά συγκίνηση οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ο Δήμος έχει προγραμματίσει για την ανάδειξη της ιστορίας του οίκου Bvlgari, αλλά και του τόπου γενικότερα. Η οικογένεια δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη μουσειολογική και μουσειογραφική πρόταση που τους παρουσιάστηκε και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, όλοι είχαν να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις και δήλωσαν έτοιμοι για αλληλεπίδραση και παροχή στοιχείων και υλικού στο Δήμο και τη μελετητική ομάδα με στόχο την πληρέστερη και ορθότερη αποτύπωση της ιστορίας του οίκου".

"Έπειτα από παρότρυνση των παρευρισκομένων, τα μέλη της οικογένειας Bulgari επισκέφτηκαν και το πρώτο κατάστημα-εργαστήριο του Σωτηρίου Βούλγαρη στο ιστορικό κέντρο. Φωτογραφήθηκαν στα στενά της πόλης και στη συνέχεια, η οικογένεια ζήτησε και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας της Παραμυθίας) καθώς και το μνημείο των 49 Προκριτών της Παραμυθιάς. Η σύντομη παρουσία των μελών της αυτοκρατορίας Bvlgari στο Δήμο μας έκλεισε με τον παράθεση γεύματος από το Δήμαρχο Σουλίου στον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή".

"Ο Nicola Bulgari δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποδοχή, την οργάνωση σε ελάχιστο χρόνο, την ξενάγηση και τα όσα συζητήθηκαν. Υπερτόνισε τη διάθεσή του να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί από την πλευρά του για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανάδειξης της κληρονομιάς των Bulgari και δήλωσε ότι θα είναι παρών για τα εγκαίνια του Κτιρίου ώστε να λάβει το γεγονός και ο τόπος τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα" καταλήγει ο δήμαρχος Σουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts