Μια παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι φαντάζει ως όαση (σχεδόν) όλες τις ώρες της ημέρας. Με αυτή πρωταγωνίστρια φτιάχνουμε τα πιο δροσερά κοκτέιλ του καλοκαιριού.
Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα μπορεί να σταθεί μόνη της και να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς την αρωγή άλλων αλκοολούχων ποτών. Αν, όμως, αναζητάτε μια αλλαγή στο πώς να την καταναλώσετε ή ανήκετε σε αυτούς που δεν την απολαμβάνουν σκέτη, αλλά θα μπορούσαν να τη συνδυάσουν με άλλα ποτά, τότε τα παρακάτω κοκτέιλ είναι για εσάς. Μη φοβάστε! Η αγαπημένη σας μπίρα παραμένει πρωταγωνίστρια.
Hangman’s blood
Ένα κοκτέιλ που επινοήθηκε τη δεκαετία του ’60 από τον συγγραφέα Anthony Burgess, διάσημο για το μυθιστόρημα «Κουρδιστό Πορτοκάλι», το κοκτέιλ αυτό δεν είναι για τους… άμαθους πότες. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 2 σφηνάκια από τζιν, ρούμι, ουίσκι, μπράντι και Port μέσα σε ποτήρι pint. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λιγότερο από 3 σφηνάκια σαμπάνια και τελειώστε με μπίρα Guinness. Η γεύση του είναι απαλή και σύμφωνα με τον Burgess αφήνει σπάνια hangover.
Μαργαρίτα μπίρας
Εμπνευσμένο από τη διάσημη και πολυαγαπημένη μαργαρίτα, το κοκτέιλ αυτό θα ενώσει τους λάτρεις της μπίρας με τους λάτρεις της τεκίλας. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 4 σφηνάκια παγωμένου γλυκολέμονου, 4 σφηνάκια τεκίλας και 4 σφηνάκια lager στο μπλέντερ με πάγο και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ποτήρι μαργαρίτας και γαρνίρετε με φλούδα από lime. Η μπίρα σε αυτή τη μαργαρίτα «κόβει» τη γλυκύτητα του γλυκολέμονου και το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο μαργαρίτα, παρά μπίρα.
Shock Me
Η ονομασία του δεν είναι τυχαία και τα υλικά του αποτελούν μια έκπληξη, που «δουλεύει» αρμονικά. Πώς να το φτιάξετε: Θα χρειαστείτε ¼ του φλιτζανιού από οποιαδήποτε καστανή Ale, 2 κουταλιές της σούπας bourbon, 1 κουτ. του γλυκού Southern Comfort και 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι σφενδάμου. Αναμείξτε τα όλα μαζί σε ένα σέικερ και γεμίστε το με πάγο. Ανακατέψτε ήπια για 10 δευτερόλεπτα και αδειάστε σε ένα κλασικό χαμηλό ποτήρι.
Caipbeerinha
Πέραν της εμπνευσμένης ονομασίας του, το κοκτέιλ αυτό, όπως και η μαργαρίτα μπίρας, αξιοποιούν ένα κλασικό κοκτέιλ (το Caipirinha), εμπλουτίζοντάς το. Πώς να το φτιάξετε: Θα χρειαστείτε 1,5 σφηνάκι Cachaça, 2 φέτες λεμόνι, 2 φέτες lime, 6 φύλλα μέντας, μισό σφηνάκι νέκταρ αγαύης και περίπου 1 σφηνάκι μπίρα IPA. Ανακατέψτε το λεμόνι και το lime με το νέκταρ αγαύης, προσθέστε τη μέντα και την cachaça και ανακατέψτε με πάγο. Στο τέλος προσθέστε τη μπίρα, η οποία θα φέρει μια πιο πικρή νότα στο κοκτέιλ και σερβίρετε.
The Red Eye
Όσοι έχετε δει την ταινία Cocktail με τον Τομ Κρουζ από τα μακρινά ‘80s ίσως έχετε προσέξει και το κοκτέιλ αυτό, το οποίο έχει μια αίσθηση Bloody Mary και υποτίθεται ότι μπορεί να… γιατρέψει το hangover. Πώς να το φτιάξετε: Βάλτε σε ένα ποτήρι με την παρακάτω σειρά 1 σφηνάκι βότκα, 4 σφηνάκια χυμό ντομάτας, 8 σφηνάκια lager, 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι κι ένα ωμό αβγό. Μια σταγόνα καυτερής σάλτσας μπορεί να προστεθεί στο τέλος αν θέλετε και… καλή σας τύχη!
The Stout Diplomat
Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε από τον mixologist Yanni Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κάποιος ως επιδόρπιο, γλυκό τόσο ώστε να ταιριάξει στο τέλος ενός γεύματος, με όλα τα συστατικά του να είναι δροσερά. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 1 σφηνάκι mild σκούρο ρούμι, μισό σφηνάκι σέρι και 4 σφηνάκια stout σε ένα μεγάλο ποτήρι και σερβίρετε όσο είναι δροσερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου