menu

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

2ο Evia Film Project: Μια πράσινη πρωτοβουλία για (και από) το Σινεμά


Θυμίζουμε πως το Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, ενώ η προβολή της πιο πρόσφατης ταινίας του, με τίτλο «Μικρόκοσμος» σημάδεψε τα εγκαίνια του θερινού κινηματογράφου «Απόλλων» της Αιδηψού, ο οποίος ύστερα από δεκαετίες που ήταν κλειστός αναδιαμορφώθηκε από το Φεστιβάλ και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και δόθηκε στο κοινό.


«Λυπάμαι πολύ για τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του Evia Film Project, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κομμάτι του. Είμαι επίσης χαρούμενος που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να δουν τη συγκεκριμένη ταινία διότι ελάχιστοι την είδαν όταν πρωτοβγήκε στις αίθουσες. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο για τα όμορφα λόγια του, ιδίως για το σημείο όπου εξήγησε ότι ακόμη και μέσα από τις στάχτες μιας καταστροφής μπορούν να ανθίσουν λουλούδια, τα λουλούδια του πολιτισμού. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να είμαι κι εγώ ένα πέταλο από αυτά τα λουλούδια» δήλωσε ο σκηνοθέτης, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που αποτέλεσαν και την αφορμή για τη δημιουργία αυτής της διοργάνωσης εξ’ αρχής. Υπογραμμίζοντας επίσης την σημειολογία της ταινίας του, τόνισε πως «όλοι συμφωνούμε πως η κατάσταση που βιώνουμε σε ζητήματα όπως το περιβάλλον και η μετανάστευση δεν είναι η επιθυμητή. Αν υπάρχει ένα μήνυμα στην ταινία είναι πως, ό,τι κι αν συμβαίνει, πρέπει πάντα να βοηθούμε τον διπλανό μας».

Όλα έκλεισαν με τη μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στα Λουτρά Αιδηψού. Ο τραγουδοποιός, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες ξεσήκωσαν το κοινό με τις πιο γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες του αγαπημένου τραγουδιστή και τραγουδοποιού. «Ήρθαμε πέρυσι εδώ και ερωτευτήκαμε αυτόν τον υπέροχο τόπο, παραμένουμε ερωτευμένοι και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με πάθος για αυτή την ξεχωριστή σχέση», δήλωσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, αποχαιρετώντας το 2ο Evia Film Project εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Φεστιβάλ που εργάστηκαν για αυτό. Είχε προηγηθεί η προβολή της ταινίας «Το Σκαρί» του Άλεξ Καμιλέρι.


Πηγή: ΝClickart life

Άκης Καπράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts