menu

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Οι Αγαπημένοι κιθαρίστες του Eric Clapton

Ο Έρικ Κλάπτον θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και εμπνεύστηκε από πολλούς παίκτες που θαύμαζε όλα αυτά τα χρόνια. Σχεδόν όλοι έχουν ρίζες μπλουζ, το ιδιαίτερο μουσικό είδος του Κλάπτον. Σχεδόν όλοι έπαιξαν με τον κιθαρίστα ή ξαναηχογραφήθηκαν από αυτόν. Παρακάτω είναι οι 7 κιθαρίστες που ο Έρικ Κλάπτον καταχειροκρότησε όλα αυτά τα χρόνια.

Duane Allman

«Θυμάμαι ότι άκουσα το «Hey Jude» του Wilson Pickett. Στη συνέχεια, τηλεφωνώντας είτε στον Αχμέτ Ερτεγκούν είτε στον Τομ Ντάουντ και λέγοντας: «Ποιος είναι αυτός ο κιθαρίστας; Μόλις το κατέθεσα. Μέχρι σήμερα, δεν έχω ακούσει καλύτερη ροκ κιθάρα να παίζει σε δίσκο R&B. Είναι το καλύτερο." Στη συνέχεια κάλεσε τον Allman να παίξει στο άλμπουμ Derek & The Dominos.

Λασπωμένα νερά

Ο Eric Clapton συνήθιζε να ονομάζει τον Muddy Waters πατέρα του. Τον κάλεσε ως «ειδικό καλεσμένο αστέρι» στην περιοδεία του στο γήπεδο το 1979. Το τελευταίο δημόσιο show του Muddy ήταν μια βόλτα σε μια συναυλία Clapton στο Μαϊάμι. 

Ρόμπερτ Τζόνσον

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το  Music Radar  Clapton μίλησε σχετικά με  την κληρονομιά του Robert Johnson : «Όταν τον άκουσα για πρώτη φορά ήμουν εντελώς κυριευμένος από την ευαλωτότητά του. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η επαφή με τα συναισθήματά του. Αυτό είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο σήμερα – υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι αυτές τις μέρες για να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας. Είτε μέσω ομάδων θεραπείας είτε μέσω ομάδων υποστήριξης. Αλλά πίσω στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, όταν τον άκουσα για πρώτη φορά, η κουλτούρα στην Αγγλία και στις ΗΠΑ ήταν πολύ πιο καταπιεσμένη».

Τζίμι Χέντριξ

Ο Jimi Hendrix  εμφανίστηκε  με τους Cream στη συναυλία του Regent Street Polytechnic. Ο Κλάπτον έγραψε στην αυτοβιογραφία του σχετικά με αυτό το γεγονός: «Όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι εδώ υπήρχε μια υπολογίσιμη δύναμη. Με τρόμαξε γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι θα γινόταν ένα τεράστιο αστέρι, και καθώς βρίσκαμε τη δική μας ταχύτητα, εδώ ήταν το πραγματικό».

ο Πρίγκιπας

Το 2016 όταν πέθανε ο Prince, ο Eric Clapton  τίμησε  τον κιθαρίστα και τραγουδιστή λέγοντας: «Είμαι τόσο λυπημένος για τον θάνατο του Prince», έγραψε. «Ήταν μια αληθινή ιδιοφυΐα, και μια τεράστια έμπνευση για μένα, με έναν πολύ αληθινό τρόπο. Στη δεκαετία του ογδόντα, ήμουν έξω στο δρόμο σε μια τεράστια καθοδική σπείρα με ποτά και ναρκωτικά, είδα το Purple Rain σε έναν κινηματογράφο στο Καναδά, δεν είχα ιδέα ποιος ήταν. Οπότε ήταν σαν κεραυνός! Στη μέση της κατάθλιψής μου και της τρομερής κατάστασης της μουσικής κουλτούρας εκείνη την εποχή που μου έδινε ελπίδα, ήταν σαν ένα φως στο σκοτάδι».


Muddy Waters 


 

Πηγή: μέσω @hutchinson2khi9320# | YouTube

και 👉 προσωπική συλλογή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση με εκπληκτικά περίτεχνη πολ ποζίσιον για το GP στην Ίμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις μεγάλες αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari, έλυσε τα μεγάλα χθεσινά προβλήματα με τις ρυθ...

Popular Posts