menu

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Το τραγούδι της Eurovision θα παλέψει για την πρόκριση του νεαρού Βίκτωρα Βερνίκου


Βίκτωρας Βερνίκος: Αυτός είναι ο 16χρονος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023

Χωρίς να είναι άσχημο το τραγούδι που επιλέχτηκε για την Eurovision δεν θα προκριθεί εύκολα στον τελικό.


Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο δυτικός τρόπος ερμηνείας του νεαρού Βίκτωρα Βερνίκου παραπέμπει σε τραγούδια σε ύφος του Lewis Capaldi που ναι μεν έχουν απήχηση στην Βρετανία και ενίοτε στην Αμερική, αλλά αν εξαιρέσουμε την μεγάλη επιτυχία του τα υπόλοιπα δεν έκαναν και κάτι το ιδιαίτερο νομίζω.

Σαν εκπρόσωπος της Αγγλίας μπορεί να είχε περισσότερες πιθανότητες.

Έχω εκφράσει την άποψη μου για τα νέα παιδιά, όχι Αγγλόφωνες ερμηνείες, αλλά τραγούδια στην Ελληνική γλώσσα, επιτυχία στην Ελλάδα και αν υπάρχουν προϋποθέσεις προσπάθεια για το εξωτερικό.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που προσπαθούν τραγουδώντας στην γλώσσα τους να γίνουν γνωστοί, οι Έλληνες κάνουν μπαμ ότι υστερούν στην προφορά, όσο γι' αυτούς που έχουν Ελληνική καταγωγή, ναι μεν έχουν καλή προφορά, αλλά δεν έχουν το ταλέντο.

Θα πρέπει του χρόνου η επιτροπή να βάλει σαν όρο  συμμετοχής την Ελληνική γλώσσα, έτσι μπορεί να βγει κανένα νέο ταλέντο, και δεν θα ήταν άσχημο οι συμμετέχοντες να έστελναν τραγούδια με μπουζούκια, αυτό μας ενδιαφέρει η τουριστική προβολή της χώρας μας, αφού είναι αδύνατον να βρούμε στην Ελλάδα την νέα Janis Joplin ή Amy Winehouse όπως μας παραμυθιάζουν τα Reality στα οποία οι κριτές είναι εντελώς άσχετοι, όχι ότι δεν ξέρουν από μουσική, αλλά άλλο ο προπονητής και άλλο ο παίκτης, αυτοί είναι καλοί παίκτες στο είδος τους, οι ίδιοι θα ξέρουν τι εννοώ αφού έχουν ζήσει στην δισκογραφία και πάλεψαν για να πετύχουν με το ταλέντο τους όσα πέτυχαν.


Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision 2023, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Η αποκάλυψη ότι θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά. Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ποιος είναι ο Βίκτωρας Βερνίκος

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mees Salomé - All Of You

 

Popular Posts