menu

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ο Bruce Springsteen λέει ότι αυτό είναι το πιο καθοριστικό άλμπουμ του


Ο Bruce Springsteen μίλησε για το πιο καθοριστικό άλμπουμ του, το νέο βιβλίο του Warren Zanes, "Deliver Me From Nowhere" και πολλά άλλα.

Το ροκ είδωλο κάθεται με το CBS Sunday Morning για να μιλήσει για το νέο βιβλίο του Warren Zanes, "Deliver Me From Nowhere".

Ο Bruce Springsteen έχει κυκλοφορήσει 21 στούντιο άλμπουμ, 23 ζωντανά άλμπουμ και έχει συγκεντρώσει πωλήσεις άνω των 150 εκατομμυρίων σε μια θρυλική καριέρα που έχει δημιουργήσει δεκάδες από τους πιο διαρκείς ροκ ύμνους στην ιστορία. Φαντάζεστε λοιπόν ότι η επιλογή ενός αγαπημένου μπορεί να είναι δύσκολη.

Αλλά σε μια συνομιλία με το CBS Sunday Morning που θα προβληθεί την Κυριακή (30 Απριλίου), το αφεντικό λέει στον Jim Axelrod ότι αν έπρεπε να διαλέξει το πιο οριστικό έργο του, θα ήταν ένα από τα πιο λιτά, πιο προσωπικά LP του, το Nebraska του 1982 . Το έκτο στούντιο άλμπουμ του Bruce ήταν μια εξαιρετικά απογυμνωμένη υπόθεση με ανταλλακτικά demos που ηχογράφησε ο τραγουδιστής για να καθοδηγήσει αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν το επόμενο ροκ άλμπουμ των E Street Band. Αντίθετα, τα κυκλοφόρησε χωρίς διακόσμηση, απελευθερώνοντας μια σειρά από έντονες ιστορίες τραγουδιών για κατά συρροή δολοφόνους ("Nebraska"), μπάτσους που συγκρούστηκαν ("Highway Patrolman") και νεκρούς που οδηγούν σε ισόβια κάθειρξη ("Johnny 99").

«Αν έπρεπε να διαλέξω ένα άλμπουμ και να πω, «Αυτό θα σε αντιπροσωπεύει σε 50 χρόνια από τώρα» θα διάλεγα τη  Νεμπράσκα », λέει στον Axelrod στη συνέντευξη στην εκπομπή που προβάλλεται στις 9 π.μ. ET τις Κυριακές στο CBS. .

«Νομίζω ότι στα 20 σου, πολλά πράγματα λειτουργούν για σένα. Αλλά στα 30 σου, τα 30 σου είναι εκεί που είσαι – εκεί που αρχίζεις να γίνεσαι ενήλικας. Και ξαφνικά κοίταξα γύρω μου και είπα, «Πού είναι όλα; Πού είναι το σπίτι μου; Πού είναι ο σύντροφός μου; Πού είναι οι γιοι και οι κόρες που πίστευα ότι θα είχα κάποια μέρα;», προσθέτει σχετικά με την περίοδο πριν από 41 χρόνια, όταν ηχογράφησε το άλμπουμ μόνος του σε μια αγροικία στο Colts Neck, στο Νιου Τζέρσεϊ τη στιγμή που είχε πετύχει το ροκ εν ρολ φαντασίας αλλά εξακολουθούσε να αναζητά νόημα στη ζωή του.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κανένα από αυτά τα πράγματα, κανένα από αυτά», λέει. «Είπα λοιπόν, "Εντάξει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω μόλις επιστρέψω στο σπίτι είναι να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ποιος είμαι και από πού ήρθα ... και τι θέλω να κάνω ... Και πού πάω." Αυτή η υπενθύμιση ήρθε με τη μορφή των γυμνών Νεμπράσκα , που είναι το θέμα ενός νέου βιβλίου από τον συγγραφέα Warren Zanes, Deliver Me From Nowhere .

Ο Springsteen επέστρεψε στην αγροικία Colts Neck όπου δούλεψε το άλμπουμ με τον Alexrod για να ρίξει μια ματιά στο δωμάτιο όπου το ηχογράφησε, το οποίο οι σημερινοί ιδιοκτήτες το έχουν αφήσει ως είχε.

«Τα πράγματα πάνε τόσο καλά εδώ, ξέρετε, που υποθέσατε, όπως, «Ω, ναι, καλά το υπόλοιπο της ζωής σας θα μπει στη θέση του». Όχι, δεν λειτουργεί έτσι», λέει ο Σπρίνγκστιν σε μια προεπισκόπηση του κομματιού, προσθέτοντας, «Δεν μπορείς να ξεπεράσεις αυτόν τον πόνο».

Ο Springsteen και το E Street Band βρίσκονται στη μέση μιας παγκόσμιας περιοδείας, με το γκρουπ να έχει προγραμματιστεί να παίξει την πρώτη από τις δύο συναυλίες στο Estadi Olimpic στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το βράδυ της Παρασκευής (28 Απριλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts