Fine Living • Ταξίδι
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Η Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά προσφέρει ένα μπουκέτο μοναδικών με φόντο την ομορφιά του Πηλίου. Μια φάρμα που γιορτάζει τη Φύση και την γαστρονομία.
Η αγάπη για τη Φύση, τη γη, τα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες έδωσε την ώθηση σε δύο αδέρφια να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή φάρμα στο Πήλιο. Ο Στέφανος και ο Φίλιππος Καραΐσκος, γνώστες και λάτρεις του βουνού και πρωταθλητές του σκι, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να ασχοληθούν με τον εναλλακτικό τουρισμό. Μέσα από τον αθλητισμό και την καθημερινή επαφή με το βουνό αγάπησαν τον τόπο και η επαγγελματική τους δραστηριοποίηση στο βουνό ήταν μια φυσική εξέλιξη. Παίρνοντας την σκυτάλη από την μητέρα τους, ανέλαβαν το οικογενειακό αγρόκτημα έκτασης 20 στρεμμάτων, εξέλιξαν την επιχείρηση και άνοιξαν τις πόρτες της στο κοινό.
Η Φάρμα Καραΐσκου μοιράζεται με τους επισκέπτες της τις χαρές και τα μυστικά της ζωής στην ύπαιθρο. Ένας χώρος που προσελκύει παιδιά και ενήλικες, κατοίκους του Πηλίου και ταξιδιώτες, προσφέροντας αδιάλειπτη επαφή με τη φύση. Διάχυτα αρώματα βοτάνων και λουλουδιών, ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, και η ανεξάντλητη ομορφιά του πηλιορείτικου τοπίου όλο τον χρόνο.
Χωράφια γεμάτα λουλούδια, αρωματικά φυτά, βότανα και οπωροφόρα δέντρα απλώνονται στις πλαγιές του ειδυλλιακού βουνού. Στην φάρμα ζουν άλογα, πόνυ, κατσίκες και κότες, ενώ δεκαεπτά στρέμματα έχουν αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια βοτάνων και εποχιακών λαχανικών.
Στο εστιατόριο Kitchen Garden Μίνθη, τα βότανα, τα αρωματικά και τα προϊόντα του λαχανόκηπου είναι εκείνα που δίνουν την έμπνευση για τις ξεχωριστές γαστρονομικές δημιουργίες, όπως την ψητή λευκή μελιτζάνα με μέλι, κρέμα λευκού ταραμά, φουντούκια, άνηθο και σάλτσα μαϊντανού αλλά και τα κλασικά πηλιορείτικα πιάτα.
Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία βιωσιμότητας farm to table, στην κουζίνα χρησιμοποιούνται καθημερινά ως επί το πλείστον βιολογικές πρώτες ύλες από το μποστάνι∙ η νόστιμη χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο είναι φτιαγμένη με φρέσκα χόρτα και μυρωδικά από τη φάρμα. Για τα υπόλοιπα, συνεργάζονται με τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς και χρησιμοποιούν εξαιρετικά προϊόντα από οινοποιούς, τυροκόμους, αλλαντοποιούς και μελισσοκόμους της περιοχής.
Η άγριοκερασιά της φάρμας γεμάτη από γλυκόξινα αγριοκέρασα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου