menu

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ο Τζορτζ Χάρισον Είπε Ότι Οι Άνθρωποι Δεν Θα Ήθελαν Να Δουν "Τρεις Γέροι Που Ταλαιπωρούνται Γύρω Από Τη Σκηνή


Ο Τζορτζ Χάρισον Είπε Ότι Οι Άνθρωποι Δεν Θα Ήθελαν Να Δουν "Τρεις Γέροι Που Ταλαιπωρούνται Γύρω Από Τη Σκηνή Προσποιούμενοι Ότι Είναι Οι Fab Four"

Ο Τζορτζ Χάρισον είπε ότι ο κόσμος δεν θα ήθελε να δει «τρεις ηλικιωμένους άντρες να τριγυρίζουν γύρω από τη σκηνή παριστάνοντας τους Fab Four». Είχε βαρεθεί τους ανθρώπους που τον ρωτούσαν αν οι Beatles θα επανενωθούν ποτέ.

Ο Τζορτζ Χάρισον εμφανίστηκε στην επετειακή συναυλία του Μπομπ Ντίλαν το 1992.

Στον Τζορτζ Χάρισον δεν άρεσε το πόσο οι θαυμαστές ήθελαν να επανενωθούν οι Fab Four

Ο πνευματικός Beatle πάντα εκτιμούσε τους θαυμαστές, αλλά δεν καταλάβαινε γιατί κάποιοι από αυτούς δεν άφησαν ποτέ τους Beatles. Είχε πρόβλημα με τον κόσμο που ήθελε η μπάντα να συνεχίσει ή να επανενωθεί. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου το 1974 (σύμφωνα με τον George Harrison για τον George Harrison: Interviews and Encounters), ο George είπε ότι συνειδητοποίησε ότι οι Beatles γέμισαν έναν χώρο στη δεκαετία του 1960 και ότι το συγκρότημα σήμαινε πολλά για τους ανθρώπους.

Ωστόσο, ήξερε επίσης ότι μερικοί άνθρωποι ήταν πολύ δεμένοι. «Μπορώ να καταλάβω ότι οι Beatles έκαναν ωραία πράγματα και εκτιμάται ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να τους αρέσουν», είπε ο George. «Το πρόβλημα έρχεται όταν θέλουν να ζήσουν στο παρελθόν, όταν θέλουν να κρατήσουν κάτι. Οι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή».

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Τζορτζ είχε βαρεθεί τους ανθρώπους που ρωτούσαν αν οι Beatles επρόκειτο ποτέ να επανενωθούν. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Rolling Stone το 1979, ο Τζορτζ είπε ότι οι θαυμαστές που ήταν μετά από αυτό δεν είχαν καμία σημασία για την ευημερία του γκρουπ.

«Έχουν πολλά και πολλά τραγούδια που μπορούν να παίζουν για πάντα», είπε ο George. «Μα τι θέλουν; Αίμα? Θέλουν να πεθάνουμε όλοι σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ; … Κάθε χρόνο που ήμασταν Beatling ήταν σαν είκοσι χρόνια. οπότε αν και μπορεί να είχαν περάσει μόνο πέντε ή έξι χρόνια, φαινόταν σαν αιωνιότητα. Αυτό μου ήταν αρκετό, δεν έχω καμία διάθεση να τα κάνω όλα αυτά.

«Οι άνθρωποι μας χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να βγουν έξω και ήμασταν τα θύματα αυτού. Γι' αυτό θέλουν οι Beatles να συνεχίσουν, για να ξαναγίνουν όλοι ανόητοι. Αλλά δεν έχουν υπόψη τους την ευημερία μας όταν λένε, "Ας έχουμε ξανά το Fab Four".

Ο Τζορτζ είπε ότι ο κόσμος δεν θα ήθελε να δει «τρεις ηλικιωμένους άντρες να τριγυρίζουν γύρω από τη σκηνή παριστάνοντας τους Fab Four».

Συμπτωματικά, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι Fab Four θα μπορούσαν να είχαν επανενωθεί. Πρώτον, θα μπορούσε να είχε συμβεί στη συναυλία του Τζορτζ το 1971, το Concert for Bangladesh. Ο Τζορτζ κάλεσε όλους τους πρώην συμπαίκτες του στο συγκρότημα, αλλά μόνο ο Ρίνγκο Σταρ υπέγραψε.

Ο Τζον και ο Πολ έβλεπαν το SNL τη νύχτα που ο Λορν Μάικλς παρακάλεσε ουσιαστικά την ομάδα να αναμορφωθεί στην κωμική εκπομπή αργά το βράδυ και τους πρόσφερε 3.000 δολάρια. Σχεδόν κατέβηκαν και το έκαναν μόνοι τους. Τότε, μια άλλη επανένωση των Beatles θα μπορούσε να είχε συμβεί στον γάμο του Eric Clapton και της Pattie Boyd το 1979.

Ακόμη και μετά τον θάνατο του Τζον το 1980, οι δημοσιογράφοι και οι θαυμαστές ήταν ακόμα αισιόδοξοι. Στη δεκαετία του 1980, οι δημοσιογράφοι δεν είχαν τελειώσει να ρωτούν τον Τζορτζ και τους εναπομείναντες Beatles αν θα ηχογραφούσαν ή απλώς θα έπαιρναν ξανά μαζί.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην αυστραλιανή τηλεόραση, ένας συνεντευκτής ρώτησε τον Τζορτζ ποιες ήταν οι πιθανότητες. Ο Τζορτζ του θύμισε ότι είχαν απομείνει μόνο τρεις Beatles. Σε άλλες συνεντεύξεις, ο Τζορτζ εξήγησε ότι δεν θα ήταν πραγματικά οι "The Beatles" αν υπήρχαν μόνο τρεις.

Στην αυστραλιανή συνέντευξη, ο Τζορτζ είπε ότι τότε είναι τότε και τώρα είναι τώρα. «Καλύτερα να μείνει όπως ήταν», είπε. «Με όλες αυτές τις ωραίες αναμνήσεις και οι δίσκοι είναι εκεί. Ξέρεις, δεν θέλεις να δεις τρεις ηλικιωμένους άντρες να τριγυρίζουν στη σκηνή παριστάνοντας τους Fab Four».

Ο Γιώργος δεν ήθελε να τον αναγκάσουν σε επανένωση. έπρεπε να συμβεί φυσικά, αν συνέβαινε καθόλου

Το 1987, οι διοργανωτές του Prince's Trust Concert ζήτησαν από τον George να εμφανιστεί. Ο Τζορτζ δεν ήξερε ότι ρώτησαν και τον Ρίνγκο. Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Τζορτζ και ο Ρίνγκο δεν είχαν ιδέα ότι ο άλλος είχε υπογράψει για να παίξει μέχρι που το είπαν ο ένας στον άλλο.

Όταν ο Τζορτζ το έμαθε, ξαφνικά ένιωσε ότι προσπαθούσαν να τον εξαπατήσουν σε μια επανένωση των Beatles. Ωστόσο, δεν ρώτησαν τον Paul McCartney.

«Ένιωσα αμέσως, κάποιος προσπαθεί να το ξαναρυθμίσει», είπε ο Τζορτζ. «Ξέρεις, είναι ένα πράγμα που συμβαίνει με μένα. Αλλά αν συνεχίσω ως Beatles, θέλω να μπορώ να έχω κάποιο είδος ελέγχου πάνω σε αυτό».

Ο Τζορτζ δεν ήθελε να τον αναγκάσουν σε τίποτα, ακόμα κι αν είχε συμβιβαστεί με το να είναι Beatle. Αν επρόκειτο να συμβεί, ήθελε να είναι φυσικό. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την Count Down Holland, ο Τζορτζ είπε, «Ε, εξαρτάται. αν καταλήξουμε να είμαστε πάλι καλοί φίλοι, θα συμβεί φυσικά. Αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε τίποτα».

Τελικά, ο Τζορτζ, ο Πωλ και ο Ρίνγκο επανενώθηκαν για να δουλέψουν στην Ανθολογία των Beatles, αν και ο Τζορτζ αρχικά ήταν απρόθυμος να συμμετάσχει. Οι Beatles κυκλοφόρησαν δύο νέα τραγούδια, τα "Free As A Bird" και "Real Love", με δύο από τα παλιά demos του John. Στο τέλος, οι θαυμαστές πήραν αυτό που ήθελαν για δεκαετίες και ο Τζορτζ επανενώθηκε με τους συμπαίκτες του με τους δικούς του όρους.

Για να μην αναφέρουμε, ήταν μια θεραπευτική στιγμή για όλους. Την τελευταία φορά που ήταν όλοι οι Beatles μαζί, ήταν τεταμένα μεταξύ τους. Το έργο πολυμέσων επέτρεψε στην ομάδα μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts