menu

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Στις 5 Μαΐου το Πέμπτο στούντιο Άλμπουμ του Ed Sheeran


Ο Ed Sheeran ανακοίνωσε ότι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, «-», θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου, περιγράφοντας λεπτομερώς το προσωπικό του ταξίδι μέσα από το «φόβο, την κατάθλιψη και το άγχος». 

Το όνομα του άλμπουμ προφέρεται «subtract», θα είναι ακουστικό και θα ολοκληρώσει την πενταλογία των μαθηματικών άλμπουμ, που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με το «+».

Η παραγωγή και η γραφή του άλμπουμ έγιναν με την συνδρομή του Aaron Dessner από τους The National και ακολουθεί την τελευταία του κυκλοφορία F64, η οποία βγήκε στις 19 Ιανουαρίου και τιμούσε τον φίλο του και ιδρυτή του SBTV, Jamal Edwards, ο οποίος πέθανε πέρυσι στα 31 του.

«Δουλεύω πάνω στο subtract για μια δεκαετία, προσπαθώντας να σμιλεύσω το τέλειο ακουστικό άλμπουμ, γράφοντας και ηχογραφώντας εκατοντάδες τραγούδια με μια ξεκάθαρη εικόνα αυτού που πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι», είπε ο Sheeran σε μια δήλωση. «Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, μια σειρά από γεγονότα άλλαξαν τη ζωή μου και την ψυχική μου υγεία».

Ο Sheeran είπε ότι η συγγραφή του άλμπουμ τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες υγείας της εγκύου συζύγου του, τον θάνατο του Edwards και την υπεράσπιση της καλλιτεχνικής του ακεραιότητας στο δικαστήριο: «Έγραψα χωρίς να σκεφτώ ποια θα ήταν τα τραγούδια, απλά έγραψα ό,τι μου κατέβαινε. Μέσα σε ένα μήνα, η έγκυος σύζυγός μου διαγνώσθηκε με όγκο. Ο καλύτερός μου φίλος Jamal, πέθανε ξαφνικά. Περνούσα μέσα από φόβο, κατάθλιψη και άγχος. Ένιωθα σαν να πνιγόμουν».

Το προηγούμενο στούντιο άλμπουμ του βραβευμένου με Grammy καλλιτέχνη «=» κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2021, με τις επιτυχίες Shivers, Bad Habits και 2Step. Η συνεργασία του με την Camila Cabello στο κομμάτι Bam Bam, που κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου 2022, ήταν υποψήφια για ποπ ντουέτο στα Grammy του 2023. Αυτή τη στιγμή ο Ed περιοδεύει στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας, Mathematics Tour.

«Για πρώτη φορά δεν προσπαθώ να φτιάξω ένα άλμπουμ που θα αρέσει στους ανθρώπους, απλώς βγάζω κάτι που είναι ειλικρινές και αληθινό στην φάση που βρίσκομαι στην ενήλικη ζωή μου», είπε ο Sheeran.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts