menu

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ζεσταινόμαστε με 4 στάσεις για σούπα στην Αθήνα


Αν όχι τώρα, πότε;

Κολοκυθόσουπες, καστανόσουπες, σούπες μανιταριών και σούπες με άρωμα Ασίας. Αν κάτι σίγουρα μπορεί να ζεστάνει την ψυχή μας αυτή την εποχή είναι ένα μπολ αχνιστή σούπα στις παρακάτω διευθύνσεις.

Vegan κολοκυθόσουπα και μανιταρόσουπα στη Γη/Yi
Αν είστε vegan γνωρίζετε. Αν δεν είστε vegan και νομίζετε ότι αυτά δεν είναι για εσάς, χάνετε. Στη Γη/Yi της Γλυφάδας, η σεφ Άννα Χοχλάκη έχει καταφέρει να μυήσει και τους μη-vegan στην κουζίνα της, ενώ οι σούπες έχουν εξέχουσα θέση. Η κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και μπαχαρικά, με βιολογική κολοκύθα είναι must, αλλά θα σας προτείναμε και τη βελούδινη σούπα porcini με καραμελωμένα και φρέσκα agaricus, porcini, κρέμα κάσιους και ίχνη από σκόρδο. Info: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512.

Πικάντικη σούπα με γαρίδες στο Tuk Tuk
Το λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο που για χάρη του φτάνει στο Κουκάκι κόσμος από όλα τα μέρη της Αθήνας, σερβίρει πεντανόστιμη πικάντικη σούπα με γαρίδες, μανιτάρια, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, κάλαγκαν και κόλιανδρο, ή αλλιώς Tom Yum Goong, για να ζεσταθεί το κοκαλάκι σας με άρωμα Ταϊλάνδης. Info: Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947.

Κοτόσουπα στο Nolan
Η κοτόσουπα για 2 που σερβίρει το Nolan δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτή που τρώμε συναχωμένοι και τυλιγμένοι σε μια ζεστή κουβέρτα στον καναπέ μας. Το κοτόπουλο εδώ συνδυάζεται με κρόκο αυγό και με αρώματα yuzu, κόλιανδρου και γλυκάνισου, σε έναν ζωμό που η νοστιμιά του φτάνει σε βάθος. Info:  Βουλής 31, Σύνταγμα, 210 3243545.

Αρωματική καστανόσουπα στο Lotte
Επιστρέφουμε στο Κουκάκι, για να δοκιμάσουμε την περίφημη σούπα κάστανο του Lotte, τόσο comfort και νόστιμη, που τρως κι άλλη μια απανωτά. Κι όλα αυτά σε ένα κουκλίστικο, περιβάλλον παριζιάνικου μπιστρό, που νομίζεις ότι όπου να’ ναι θα ξεπροβάλλει η Amélie. Info: Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, 21 1407 8639

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα 4 SuperModels που καθόρισαν τα '90s

Τα 4 supermodels που καθόρισαν τα '90s σε μια κοινή εμφάνιση Όλες υπέροχες, σαν να μην πέρασε μια μέρα Τα θρυλικά supermodels που καθόρι...

Popular Posts