menu

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Ορίζοντες Τζουμέρκων: η ιδανική χειμερινή απόδραση μέσα στο δάσος


Για τη νέα χρονιά σχεδιάζουμε απόδραση στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, εξερεύνηση του φυσικού κάλλους και των αξιοθεάτων της περιοχής και επιστροφή σε ένα υπέροχο resort που θα ανεβάσει επίπεδο το ταξίδι σας.

Τα χειμωνιάτικα ταξίδια έχουν άλλη χάρη όταν γίνονται σε ορεινούς προορισμούς και μας φέρνουν σε επαφή με την ομορφιά και την αγριάδα της φύσης, αυτή την εποχή. Κι αν σχεδιάζετε μια τέτοια απόδραση μέσα στις γιορτές ή στη συνέχεια του χειμώνα, τα Τζουμέρκα είναι ένας προορισμός που πρέπει να παίξει στην ατζέντα σας.

Ο επίγειος παράδεισος της Πίνδου με τα πλούσια δάση, τα παραποτάμια οικοσυστήματα και το καταπληκτικό τοπίο, αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας που καταλαμβάνει τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων. Κάπου εκεί, στους πρόποδες της βουνοκορυφής Στρογγούλα, μέσα σε ένα δάσος από έλατα και κέδρους, σε υψόμετρο 1000 μέτρων στα ορεινά Τζουμέρκα της Ηπείρου και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το χωριό Πράμαντα Ιωαννίνων, οι Ορίζοντες Τζουμέρκων είναι η ιδανική επιλογή διαμονής και το πιο κατάλληλο ορμητήριο για να ανακαλύψετε την περιοχή. Οι λόγοι είναι πολλοί:


Βρίσκεται σε υπέροχη τοποθεσία μέσα στη φύση, μέσα στην ηρεμία, με πανοραμική θέα της περιοχής, αποτελώντας την τέλεια επιλογή για ησυχαστήριο, ξεκούραση και επαφή με το περιβάλλον.

Χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια και ποιότητα στα 12 δωμάτιά του, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του και σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε superior δωμάτια ή μεζονέτες. Τα Superior δωμάτια διατίθενται με 1 διπλό ή με 2 μονά κρεβάτια, είναι ευρύχωρα εξοπλισμένα με μαντεμένια ξυλόσομπα, γραφείο και καναπέ και περιλαμβάνουν μαρμάρινο μπάνιο με υδρομασάζ, αλλά και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο βουνό. Οι μεζονέτες ενδείκνυνται για οικογένειες ή περισσότερα άτομα, περιλαμβάνουν 1 διπλό κρεβάτι στον κάτω όροφο και 2 μονά στον επάνω όροφο, είναι επίσης εξοπλισμένες με μαντεμένια ξυλόσομπα και γραφείο, μαρμάρινο μπάνιο με υδρομασάζ και διαθέτουν κι αυτές ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο βουνό.

Διαθέτει cafe για χαλάρωση, διάβασμα και χειροποίητα γλυκά, και εστιατόριο για να απολαύσετε παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες γεύσεις καθημερινά, μέσα από χειροποίητα πιάτα  με φρέσκα υλικά της περιοχής, όπως ζυμωτό ψωμί, ντόπια φέτα και κρέατα.

Σας εξασφαλίζει την απόλυτη χαλάρωση στο κέντρο ευεξίας του με εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνα, για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να αναζωογονηθείτε και να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες ξεκούρασης και ελευθερίας, με θέα την οροσειρά της Πίνδου.

Τι να κάνετε στην περιοχή
Οι λάτρεις της δράσης και της περιπέτειας έχετε πολλά να δείτε και να κάνετε στα Τζουμέρκα. Χάρη στα αμέτρητα μονοπάτια που κρύβονται στα καταπράσινα δάση, μπορείτε να δοκιμάσετε ορεινή πεζοπορία με αφετηρία τα ορειβατικά καταφύγια Μελισσουργών και Πραμάντων, να ζήσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης κάνοντας ράφτινγκ στα κρυστάλλινά νερά του ποταμού Άραχθου δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, να κάνετε ποδηλασία βουνού, να μαζέψετε βότανα και μανιτάρια και πολλά ακόμη. Η δράση συνεχίζεται με ορειβασία και σκι, αφού κάθε χειμώνα και για λίγες ημέρες διοργανώνεται από έμπειρους οδηγούς και εκπαιδευτές αλπικό σκι στις χιονισμένες φυσικές πλαγιές των Τζουμέρκων, όπου μπορείτε ή να πάρετε μέρος ή να παρακολουθήσετε. Ακόμη, σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο στο κέντρο άθλησης της περιοχής μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε αναρρίχηση και τοξοβολία.

Η στάση στα εντυπωσιακά μοναστήρια Κηπίνας και Βύλιζας επιβάλλεται, όπως και το πέρασμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης στο χωριό Ελληνικό που φιλοξενεί έργα του φημισμένου γλύπτη, καθώς και το εργαστήριο-έκθεση στο χωριό Τσόπελα του Γιώργου Πολύζου που σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα και αρχαία μουσικά όργανα.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το τουριστικά πλέον αξιοποιημένο σπήλαιο Ανεμότρυπα στην Πράμαντα με σταλαγμίτες και την λίμνη στο εσωτερικό του σε γκρι αποχρώσεις.

Το Συρράκο, οι Καλαρρύτες, ο Καταρράκτης και τα Άγναντα με τον νερόμυλο είναι πανέμορφα χωριά που πρέπει να επισκεφτείτε. Κι έπειτα να επιστρέψετε στους Ορίζοντες Τζουμέρκων, για την απόλυτη περιποίηση, όπως σας αξίζει.

Info
Ορίζοντες Τζουμέρκων
Τσόπελας Πράμαντα Ιωάννινα 
26590 61002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts