menu

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη


Οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, σίγουρα αποτελούν μια ένδειξη για τα χαμόγελα της ζωής μας. Αν, ωστόσο, προτιμάτε τα χαμόγελά σας να «αποθηκεύονται» στην καρδιά σας και όχι σε ρυτίδες στο πρόσωπό σας, δείτε τι πρέπει να κάνετε γι’ αυτές, αλλά και για τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη γενικότερα.

Ενυδατώστε τα 

Η ενυδάτωση είναι το πιο βασικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση οποιασδήποτε ρυτίδας. Ξεκινήστε από τα χείλη, ώστε να ανακουφίσετε ενδεχόμενη ξηρότητα και να σφραγίσετε την υγρασία τους.

Χρησιμοποιήστε ειδική ρετινόλη για τα χείλη

Το σημαντικό αυτό συστατικό είναι εξαιρετικό γι’ αυτή την περιοχή και μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ρυτίδες, δημιουργώντας και διατηρώντας τη σύνθεση κολλαγόνου. Ωστόσο, μην ξεκινήσετε την εφαρμογή από μόνες σας. Χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί, γι’ αυτό χρειάζεστε προϊόντα ειδικά για την περιοχή. Επίσης, τα αποτελέσματα δεν θα φανούν αμέσως, αλλά σε βάθος χρόνου θα δείτε διαφορά τόσο στη μείωση των ρυτίδων, όσο και κηλίδων.

Προσέξτε τον ήλιο

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δέρμα μας, ο ήλιος δεν είναι ποτέ φίλος μας και τα χείλη σας χρειάζονται και πάλι προστασία, όπως και η γύρω περιοχή. Αντιηλιακό χειλιών, λοιπόν, χειμώνα-καλοκαίρι!

Δοκιμάστε ένα lip plumper

Είναι η τελευταία τάση και ουσιαστικά πρόκειται για προϊόντα που δίνουν όγκο στα χείλη, χάρη σε κάποια ερεθιστικά συστατικά τους (π.χ. καψαϊκίνη). Ο όγκος στα χείλη αυτόματα μειώνει και τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα αν επιλέξετε κάποιο προϊόν με υαλουρονικό οξύ, θα βοηθήσετε στην αποκατάσταση και της ενυδάτωσης.

Πήλινκ στην περιοχή

Η τακτική απολέπιση, ακόμη και στα χείλη και τη γύρω περιοχή, βοηθά στην πρόληψη των βαθιών ρυτίδων που σχηματίζονται γύρω από το στόμα, ενώ κρατά και τα χείλη απαλά και χυμώδη.

Κάντε μασάζ

Μην σας φαίνεται περίεργο. Ένα καθημερινό μασάζ στα χείλη με τσιμπηματάκια, με roller, με τα δάχτυλά σας, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία στην περιοχή και να βελτιώσει το χρώμα και τον όγκο των χειλιών.

Εφαρμόστε αντιρυτιδική

Υπάρχουν πολλές κρέμες στο εμπόριο που είναι για μάτια και χείλη, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Μετά το πήλινγκ και το μασάζ, εφαρμόστε τες. Μπορείτε, επίσης να δοκιμάσετε προϊόντα με κολλαγόνο και αντιγηραντική δράση.

Και μην ξεχνάτε: το τσιγάρο, τα καλαμάκια και οτιδήποτε μας κάνει να σουφρώνουμε τα χείλη μας, προκαλώντας κινήσεις μυών, χρειάζονται προσοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sailing

 

Popular Posts