menu

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

3 Σειρές για να Δεις αυτή την Εβδομάδα και 3 για να ανυπομονείς


Από κουζίνες που παίρνουν φωτιά μέχρι αλλόκοτους εφιάλτες, οι επιλογές για streaming είναι πολλές.

Οι δοκιμασμένες

Τρεις σειρές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό είναι οι εξής: «Ντετέκτιβ Μπελασκοαράν» (Netflix), «The Bear» (Disney+) και «The Outlaws» (Cosmote TV).

Η πρώτη μας έρχεται από το Μεξικό για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Έκτορ Μπελασκοαράν. Η σειρά βασίζεται στα βιβλία του Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ και τον ήρωα που συναντάμε σε πολλές ιστορίες του που εκτυλίσσονται στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού. Κατά βάση αστυνομική περιπέτεια, στην ουσία πολύ περισσότερα. Με εμφανή τον πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό, ο ντετέκτιβ που υποδύεται ο Λουίς Χεράρδο Μέντεζ μας μεταφέρει σε μια πραγματικότητα όπου κυριαρχούν η διαφθορά, η αστυνομική βία, η φτώχεια, η αδικία. Εξαιρετική στην αναπαράσταση της εποχής, με καλές ερμηνείες και ιστορία που σε κρατάει.

Η δεύτερη ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του καλοκαιριού. Μας μεταφέρει στην κουζίνα ενός τοπικού εστιατορίου στο Σικάγο, όπου ο Κάρμι (Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ), ένας ταλαντούχος σεφ που εργαζόταν στον καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, αναλαμβάνει το μέσα στα χρέη και την απελπισία εστιατόριο του αδερφού του, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Η σειρά είναι δημιουργία του Κρίστοφερ Στόρερ, έχει τρελάνει το κοινό με τις στρεσογόνες καταστάσεις του και φυσικά έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν. Τρομερά εύστοχο, με σωστή ταχύτητα και έμφαση στο χάος, την ακαταστασία και τους φρενήρεις ρυθμούς που επικρατούν σε μια κουζίνα. Καθόλου comfort tv, σου μεταδίδει την συναισθηματική κατάσταση του βασικού ήρωα, με τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Και σε κάνει να πεινάς.

Η τρίτη είναι από τις πιο ευφάνταστες και με ουσία σειρές που έχουν προβληθεί το τελευταίο διάστημα. Ήδη από τον πρώτο της κύκλο, η σειρά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής. Με τον δεύτερο κύκλο ήρθε να πάει παραπέρα την ιστορία βάζοντας τους ήρωές της να φλερτάρουν ακόμα περισσότερο με την παρανομία. Η σειρά ακολουθεί τις ζωές μιας ομάδας ανθρώπων στο Μπρίστολ που αναλαμβάνουν να ανακαινίσουν ένα κτίριο στο πλαίσιο της κοινωνικής εργασίας που τους επιβάλλει το δικαστήριο ως ποινή για διάφορα μικροαδικήματα. Είναι τρομερά απολαυστικό το εύρημα, και ακόμα πιο απολαυστικός ο τρόπος με τον οποίο κάνει τον κοινωνικό της σχολιασμό η σειρά. Μέσα από τους διαφορετικούς χαρακτήρες αναδεικνύονται πολλά ζητήματα, και χωρίς την σοβαροφάνεια που μπορεί να τα κάνει «βαριά».

Οι πολυαναμενόμενες

Tales of the Jedi (Disney+)

H Lucasfilm και η Disney μας συστήνουν στις 26 Οκτωβρίου τη νέα animated σειρά του σύμπαντος του Star Wars, από τους παραγωγούς των «Star Wars: Rebels», «Star Wars: The Clone Wars» και «Star Wars: Bad Batch». Η σειρά ανθολογίας κινουμένων σχεδίων αφηγείται ιστορίες της Ahsoka και του Count Dooku σε διάφορα σημεία της ζωής τους. 

Ερμάριο με τα Αλλόκοτα Αντικείμενα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Netflix)

Αλλόκοτοι εφιάλτες ζωντανεύουν μέσα από οκτώ τρομακτικές ιστορίες σε αυτήν την εντυπωσιακή, ανατριχιαστική συλλογή τρόμου που επιμελήθηκε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Διαθέσιμα τα δύο πρώτα επεισόδια από τις 25 Οκτωβρίου.

The Devil’s Hour (Amazon Prime)

Η σειρά επικεντρώνεται σε μία κοπέλα, η οποία ξυπνάει κάθε βράδυ στις 3:33π.μ. γνωστή και ως «η ώρα του διαβόλου» και της συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα πράγματα. Διαθέσιμη από τις 28 Οκτωβρίου.


Πηγή: ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗ- ivard@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts