menu

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας 13/10/2022


Άρωμα από Όσκαρ, θρυλικός David Bowie και μια εβδομάδα που αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε στον κινηματογράφο.

Moonage Daydream

Σκηνοθεσία: Μπρετ Μόργκεν
Σενάριο: Μπρετ Μόργκεν
Ηθοποιοί: Ντέιβιντ Μπόουι

Το «Moonage Daydream» ρίχνει φως στη ζωή και την ιδιοφυΐα του Ντέιβιντ Μπόουι, ενός από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Με μια καλειδοσκοπική αφήγηση που κάνει σλάλομ μέσα από άφθονο και μεγαλειώδες υλικό που έρχεται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, το φιλμ αντλεί από τις συναυλίες, από τα studio και από τα παρασκήνια για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους.

Drive my car (Doraibu mai kâ)

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι
Σενάριο: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Τακαμάσα Όε, βασισμένο στο Best Seller του Χαρούκι Μουρακάμι
Ηθοποιοί: Χιντετόσι Νισιτζίμα, Τόκιο Μιούρα 

Δύο χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του, ο Yusuke Kafuku, ένας διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, λαμβάνει μια πρόταση να σκηνοθετήσει μια παραγωγή του «Θείου Βάνια» σ′ ένα Φεστιβάλ Θεάτρου στη Χιροσίμα. Εκεί, γνωρίζει τη Misaki Watari (Toko Miura), μια λιγομίλητη νεαρή γυναίκα στην οποία ανατέθηκε από το Φεστιβάλ να γίνει η σοφέρ στο αγαπημένο του κόκκινο Saab 900. Καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της παραγωγής, οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ του καστ και του συνεργείου, κυρίως μεταξύ Yusuke και Koshi Takatsuki, ενός όμορφου τηλεοπτικού αστέρα που μοιράζεται μια ανεπιθύμητη σχέση με την αείμνηστη σύζυγο του Yusuke. Αναγκασμένος να ανακαλύψει οδυνηρές αλήθειες που προέρχονται από το παρελθόν του, ο Yusuke αρχίζει - με τη βοήθεια της οδηγού του - να αντιμετωπίζει τα στοιχειώδη μυστήρια που άφησε πίσω της η γυναίκα του.

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες / Halloween Ends

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Σενάριο: Πολ Μπραντ Λόγκαν, Κρις Μπερνίερ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Ηθοποιοί: Τζέιμι Λι Κέρτις, Αντι Μάτιτσακ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνεϊ

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Aλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Λόρι, αφού επέτρεψε στο φάντασμα του Μάικλ να καθορίζει τη ζωή της για τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να απελευθερωθεί από το φόβο και την οργή και να αγκαλιάσει τη ζωή. Eχει υποβληθεί πλέον σε εντατική θεραπεία και έχει χτίσει σιγά σιγά ένα ασφαλές, σταθερό, αγαπημένο σπίτι για τον εαυτό της και την 21χρονη εγγονή της. Όταν όμως ένας νεαρός, ο Κόρεϊ κατηγορείται ότι σκότωσε ένα παιδί που πρόσεχε τη νύχτα του Halloween του 2019, η Λόρι θα έρθει ξανά αντιμέτωπη με το «κακό» το οποίο δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να σταματήσει.

Κοίτα τους πώς Τρέχουν!

Σκηνοθεσία: Τομ Τζορτζ
Σενάριο: Μαρκ Τσάπελ
Ηθοποιοί: Σαμ Ρόκγουελ, Σίρσα Ρόναν, Εϊντριεν Μπρόντι, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ρουθ Γουίλσον, Χάρις Ντίκινσον

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια Κόνσταμπλ Στόκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Ο Χαμένος Βασιλιάς / The Lost King

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Ηθοποιοί: Χάρι Λόιντ Σάλι Χόκινς Λι Ίνγκλμπι Στιβ Κούγκαν

Μια 45άρα Βρετανίδα, μητέρα δύο αγοριών και σε διάσταση με το σύζυγό της, παθιάζεται με τον Ριχάρδο Γ΄ και κάνει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει τον τάφο του και να αποκαταστήσει το όνομά του.

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες / Halloween Ends

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Ηθοποιοί: Γουίλ Πάτον Άντι Μάτιτσακ Κάιλ Ρίτσαρντς Τζέιμι Λι Κέρτις

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Χάλογουιν, η Λόρι γράφει τα απομνημονεύματά της, προσπαθώντας να εξορκίσει το φάντασμα του Μάικλ Μάγιερς από τη ζωή της. Όταν, όμως, η εγγονή της ερωτευτεί ένα αγόρι που κατηγορήθηκε για το φόνο ενός μικρού παιδιού, η κατάρα του απέθαντου «Μπαμπούλα» θα επιστρέψει στο Χάντονφιλντ.

Στην Κόψη

Εφτά ελληνικές μικρού μήκους ταινίες με ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με την εξουσία, τις κοινωνικές προκαταλήψεις, αλλά και τις δικές τους αξίες, αναγκασμένοι να πάρουν οριακές αποφάσεις.

Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Κοτσώνη Βασίλης Καλαμάκης Νάνσυ Σπετσιώτη Αλέξανδρος Κωστόπουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sailing

 

Popular Posts