Άλλη μια συνταγή από το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας και την σεφ Ελένη Κουμαντάνου, που συνδυάζει αλμυρό, γλυκό και βραβευμένα προϊόντα κορυφαίων παραγωγών.
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει τα καλύτερα της ελληνικής γαστρονομίας, από προϊόντα και παραγωγούς, μέχρι εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καινοτόμες ιδέες σίτισης, βιβλία κ.ο.κ. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε κάτω απ΄την παγκόσμια οικογένεια του brand της δράσης Action In Greece, με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ, τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group και πλέον βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του Ανθολογίου, μια εκ των οποίων είναι και το χοιρινό γλυκόξινο με γλυκό κουταλιού νεραντζάκι, έμπνευσης και δημιουργίας της σεφ Ελένης Κουμαντάνου.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
20 γραμμάρια γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αρτινό Γλυκάκι
60 gr κρασί – Estate Manolesakis
6-7 τεμάχια ελιές γεμιστές με αμύγδαλο - Gaia Olives
20 γραμμάρια πιπερομεζές – Voras Flavors
1 τεμάχιο ψαρονέφρι
1 τεμάχιο πορτοκάλι
1 τεμάχιο ξινόμηλο
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε ανοίξει με τη βοήθεια μαχαιριού το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο ανοιχτό φιλέτο. Αλατοπιπερώνουμε και σε προθερμασμένο τηγάνι με ελαιόλαδο το σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές του.
Προσθέτουμε να σοταριστούν επιπλέον κρεμμύδι, ελιές, κομμάτια ξινόμηλο και πιπερομεζές. Σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και με το κρασί και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 3' λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το νεραντζάκι και αφήνουμε να γλασάρει η γλυκόξινη σάλτσα μας.
Κλείνουμε σιγά-σιγά, ρολάρουμε το φιλέτο να το ξαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση, κλείνοντας μέσα και όλα τα κομμάτια από τη σάλτσα. Σερβίρουμε με κομμάτια ξινόμηλο και ξύσμα πορτοκάλι. Σερβίρουμε ιδανικά το πιάτο μας με κρασί Moschomavro – Limnio του Κτήματος Μανωλεσάκη.
Δείτε εδώ το βίντεο με τη συνταγή και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου