menu

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας 22/09/22

 

Μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα μας καλεί στους κινηματογράφους.

Φτερά και πούπουλα

Σκηνοθεσία: Ομάρ Ελ Ζοχάιρι
Σενάριο: Ομάρ Ελ Ζοχάιρι, Αχμέντ Αμέρ
Ηθοποιοί: Σάμι Μπασούνι, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Φαντί Μινά Φαουζί, Ντεμιάνα Νασάρ

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Μια χιονοστιβάδα από περίεργες συμπτώσεις παρασέρνει τους πάντες, και κυρίως τη μητέρα, η οποία ζούσε μια μονότονη ζωή αφιερωμένη στον σύζυγο και στα παιδιά της. Τώρα, αναγκάζεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες (D’Artacán y los tres Mosqueperros)

Σκηνοθεσία: Τόνι Γκαρσία
Σενάριο: Ντάγκλας Λανγκντέιλ, βασισμένο στο βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά “Οι Τρεις Σωματοφύλακες”
Ηθοποιοί: Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά με τις φωνές των: Γιώργος Σκουφής, Στέλιος Ψαρουδάκης, Βασίλης Μηλιός, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ειρήνη Τσίγκα, Δημήτρης Παπαδάτος, Άννα Σταματίου, Δημήτρης Σαρλός, Κωνσταντίνος Κλαυδιανός, Χίλντα Ηλιοπούλου, Πέτρος Σπυρόπουλος.

Ο Ντογκτανιάν είναι ένας φιλόδοξος ξιφομάχος που ονειρεύεται να γίνει ήρωας και να γίνει μέλος των θρυλικών Σκύλων Σωματοφυλάκων. Αφού αποδείξει την ικανότητά του και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους πρέπει να προστατέψει τον βασιλιά από τον απειλητική πλεκτάνη του Καρδινάλιου Ρισελιέ για κατάκτηση της εξουσίας. Θα καταλάβει ο Καρδινάλιος τον έλεγχο ή το κακό θα αντιμετωπιστεί από τον Ντογκτανιάν και τους νέους του φίλους προτού να είναι πολύ αργά;

Μην ανησυχείς αγάπη μου (Don’t worry darling)

Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ
Σενάριο: Κέιτι Σίλμπερμαν, βασισμένο σε ιστορία των Κάρεϊ και Σέιν Βαν Ντάικ
Ηθοποιοί: Φλόρενς Πιου, Χάρι Στάιλς, Ολίβια Γουάιλντ, Τζέμα Τσαν, Κίκι Λέιν, Κρις Πάιν, Κέιτ Μπέρλνατ, Ασίφ Αλί

Αμερική δεκαετία 1950: Η Άλις (Φλόρενς Πιου) και ο Τζακ (Χάρι Στάιλς) έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα.

Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο;

Η Συγκάλυψη /Marco Effekten / The Marco Effect

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Ζάνβλιεντ
Ηθοποιοί: Σόφι Τορπ Ζάκι Γιούσεφ Ούλριχ Τόμσεν Άντερς Μάτεσεν

Η σύλληψη του νεαρού Μάρκο, ο οποίος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη Δανία, ανοίγει ξανά την υπόθεση της εξαφάνισης ενός άντρα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παιδεραστία. Ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Καρλ Μερκ αναλαμβάνει την υπόθεση, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Avatar

Ένας παραπληγικός πεζοναύτης αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα και δικό τους πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως συνδέεται με την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Hθοποιοί: Σαμ Γουόρθινγκτον Σιγκούρνι Γουίβερ Μισέλ Ροντρίγκεζ Τζιοβάνι Ριμπίζι

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου / Don't Worry Darling

Στην Καλιφόρνια των 50s η Άλις και ο Τζακ ζουν σε μια ονειρική κλειστή κοινότητα, η οποία φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό, άκρως απόρρητο εγχείρημα. Η Άλις, όμως, αρχίζει σταδιακά να υποπτεύεται πως κάτι νοσηρό υπάρχει πίσω από αυτή την υπερβολικά λαμπερή και τακτοποιημένη καθημερινότητα.

Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ
Hθοποιοί: Ολίβια Γουάιλντ Φλόρενς Πιού Χάρι Στάιλς Κρις Πάιν

Το Συνδικάτο / The Enforcer

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Χιούζ
Hθοποιοί: Αντόνιο Μπαντέρας Μοτζίν Αρία Κέιτ Μπόσγουορθ

Ένας από τους top εκτελεστές στο Μαϊάμι, ανακαλύπτει πως η «φαμ φατάλ» αφεντικίνα του εμπλέκεται σε κύκλωμα cybersex trafficking. Αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει ένα νεαρό κορίτσι που έχει πέσει στα δίκτυα της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία δούλευε και ο ίδιος μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts