Αυτή η εμπειρία του διαφορετικού, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την ομορφιά της απομονωμένης ακτής του μικρού νησιού. Ερχόμενοι, δηλαδή, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν τόπο που μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες ήταν κατοικημένος. Έτσι, μπορείτε να δείτε ατόφια τα έρημα σπίτια, τα μαντριά και τα μονοπάτια των ανθρώπων που ζούσαν εδώ –δύσκολα μεν, μα τριγυρισμένοι από σπουδαία φυσική ομορφιά.
Στόχος των επισκεπτών είναι η προαναφερόμενη «χρυσαφένια» παραλία, την οποία κάποιοι αποκαλούν Άμμο (λόγω της αμμουδιάς). Παραμένει άλλωστε και διεθνώς διάσημη, λόγω της κατάταξής της στις 25 καλύτερες της Ευρώπης για το 2018, από τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Το γεγονός ότι τα καλοκαίρια στήνονται κάποιες (φροντισμένες) ξαπλώστρες με χορτάρινες ομπρέλες έχει δημιουργήσει μια διαδεδομένη παρεξήγηση, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι η Άμμος είναι οργανωμένη ακτή. Ωστόσο παραμένει ανοργάνωτη: πέρα από τις ξαπλώστρες, δηλαδή, δεν υπάρχει καμία παροχή. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έρθετε καλά προετοιμασμένοι εδώ, με δική σας ομπρέλα (για την περίπτωση πολυκοσμίας), αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, κρύο νερό και κάτι σε φαγητό. Προμήθειες μπορείτε να αγοράσετε από την παραλιακή καντίνα στην Καλοταρίτισσα, στην απέναντι ακτή της Αμοργού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου