menu

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Στην ταινία «Triangle of sadness» ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών


Η κωμωδία του Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Ostlund είναι ελληνικής συμπαραγωγής και γυρίστηκε στην Χιλιαδού της Εύβοιας. Πρόκειται για μια καυστική σάτυρα για τη ζωή των υπερπλούσιων και για το πώς διαμορφώνονται οι ταξικές σχέσεις στις κοινωνίες της Δύσης.

Τα βραβεία της μεγάλης βραδιάς

Βραβείο γυναικείου ρόλου

Η Ιρανή ηθοποιός Zar Amir Ebrahimi, απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Ali Abbasi «Holy Spider». Στα γαλλικά ο τίτλος του φιλμ νουάρ είναι Les nuits de Mashhad (Οι νύχτες της Μασχάντ).

Η ηθοποιός που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ιράν για τη Γαλλία το 2008 έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, μίλησε στα φαρσί κατά την παραλαβή του βραβείου της, λέγοντας: «Απόψε έχω την αίσθηση πως είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (...) ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από ταπεινώσεις», είπε, ευχαριστώντας τη Γαλλία που την δέχθηκε.

Βραβείο Ανδρικού ρόλου

Ο 55χρονος Song Kang-ho από τη Νότιο Κορέα κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Broker» που σκηνοθέτησε ο Ιάπωνας Hirokazu Kore-eda. «Είμαι πολύ ευτυχής για όλη μου την οικογένεια», δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

RY X - All I Have (Official Video)

 

Popular Posts