menu

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Το «Εργαστήρι» στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς


 Με πλήθος ξεχωριστών, χειροποίητων δημιουργιών

Το «Εργαστήρι» θα διαθέτει περίπτερο στην Έκθεση, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν μοναδικά χειροποίητα προϊόντα που δημιούργησαν οι ωφελούμενοι και να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Το Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη» προς όφελος 100 ατόμων με νοητική αναπηρία.

Αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, είδη κεραμικής και χειροτεχνίας, διατίθενται με σκοπό την υποστήριξη των ωφελούμενων.

Τι είναι το «Εργαστήρι»

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. «Το Εργαστήρι» ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση για να τους προσφέρει μια εναλλακτική όταν στην ηλικία των 18 ετών αποφοιτούσαν από τα ειδικά σχολεία και δεν υπήρχε στη χώρα μας η κατάλληλη δομή για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένος ως "ειδικός φιλανθρωπικός" σύμφωνα με το νόμο 1111/72.

Σήμερα ο Σύλλογος έχει περίπου 350 τακτικά μέλη και αρκετά μη τακτικά η συνδεδεμένα μέλη. Διοικείται από εννεαμελές (9-μελές) Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται αποκλειστικά από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων.

Γονείς που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, δηλαδή παιδιά που ενηλικιώνονται, αλλά παραμένουν «μεγάλα παιδιά». Άνθρωποι με ιδιαιτερότητες, αλλά και δυνατότητες. Και πάνω απ’ όλα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το βασικό δικαίωμα που αξίζουμε όλοι, να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, στις οποίες τα «μεγάλα παιδιά» μας θα μπορούν να κατοικήσουν, όταν μοιραία θα έχουν στερηθεί την παρουσία μας στη ζωή και προφανώς και την φροντίδα μας. Θα είναι ένα δεύτερο σπιτικό, στο οποίο θα ζουν υπό τη διαρκή φροντίδα και επίβλεψη ειδικά καταρτισμένου προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος -αν όχι ο μοναδικός- τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε για μία ανθρώπινη, αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts