menu

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

 

Η 30η επετειακή Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες στο Ζάππειο με πολλές δημιουργίες, προσωπικότητες και χρώματα να πρωταγωνιστούν.

Η επετειακή 30η Athens Xclusive Designers Week εντυπωσίασε με την έναρξη της, όπου καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, φαντασμαγορικά fashion shows και ένα μοναδικό official opening πραγματοποιήθηκαν με τη Special Guest Star της επετειακής Εβδομάδας Μόδας, Δούκισσα Νομικού.

Η Εβδομάδα μόδας της Αθήνας ξεκίνησε με ένα μοναδικό installation του Λάκη Γαβαλά με μότο «Riding with grace, Riding in fashion, Riding to show your unique balance in mind and style» παρουσίασε τη νέα του συλλογή εντυπωσιάζοντας το κοινό. Όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό δρώμενο με μοτοσυκλέτες στο εξωτερικό χώρο του Ζάππειου.

CHRISTOS DIMAKEAS STUDIO PANOULI

Ακολούθησε το fashion show της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Daphne Valente η οποία παρουσίασε τη συλλογή “Midsummer Night’s Dream” S/S 2022 Collection. Η έμπνευση για τη συλλογή της έρχεται από το έργο του William Shakespeare «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, σε ένα μαγεμένο Αθηναϊκό δάσος. Η χαρά της ζωής εκφράζεται με μια εκρηκτική παλέτα ζωηρών χρωμάτων που συνυπάρχουν αρμονικά με τα βαθιά, γήινα χρώματα του μαγεμένου δάσους. Το ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’ είναι μια εμπνευσμένη, χαλαρή, αισθησιακή και προκλητική συλλογή για ένα μακρύ παραμυθένιο Ελληνικό καλοκαίρι. Highlight του show το εντυπωσιακό φινάλε με τα μοντέλα να κρατούν πλακάτ με κοινωνικά μηνύματα όπως «stop the war», «stop racism», «say no to fast fashion», «no bullying» και πολλά άλλα με την σχεδιάστρια μόδας να κλείνει το fashion show μοιράζοντας όλους το μήνυμα «All we need is Love» κερδίζοντας το θαυμασμό του κοινού!

CHRISTOS DIMAKEAS STUDIO PANOULI

O οίκος Kathy Heyndels παρουσίασε τη συλλογή άνοιξη 2022 “Spectrum”. Μια πανδαισία χρωμάτων από το κίτρινο του ήλιου μέχρι το μπλε της θάλασσας όπου οι έντονες αποχρώσεις καλωσορίζουν ξανά την λάμψη. Μια ρομαντική αλλά και cozy προσέγγιση με total white looks κοστούμια  με κυρίαρχες τις μίνιμαλ αποχρώσεις. Περπατώντας με πολυτελή φτερά ως λεπτομέρεια σε φορέματα, δίνοντας τον αέρα που μπορεί να έχει κάθε γυναίκα. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κυριαρχούν, μεταξωτές υφές με πολλά υφάσματα, μακριά μανίκια με ανοίγματα και τζόκερ ενωμένα με τα ρούχα κάνουν την γυναίκα να το τολμήσει. Μίνι φορέματα με ασύμμετρα τελειώματα, αλλά και τριγωνικές βατές αντικαθιστούν το απλό με το ιδιαίτερο. Τουαλέτες με έναν ώμο και με ανοιχτή πλάτη και βολάν που αγκαλιάζουν τον λαιμό. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει η μοναδική στιγμή της κάθε γυναίκας φορώντας το νυφικό με το ύφος και το στυλ που έχει ονειρευτεί.

CHRISTOS DIMAKEAS STUDIO PANOULI

O Marios Togos ήρθε με μια φρεσκάδα να μας παρουσιάσει τη δική του συλλογή «Zebra» για την άνοιξη 2022. Τα Cargo παντελόνια και βερμούδες συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν και να τα επιλέγουμε για ένα πιο Streetwear outfit. Αποχρώσεις όπως Black and White με oversized ρούχα, πράσινο, μπεζ αλλά και Animal prints με satin details δίνουν ένα διαφορετικό ύφος και στυλ. Τέλος, τα Vest έρχονται να κλέψουν την παράσταση καθώς θα έχουν λεπτομέρειες που τα κάνουν μοναδικά.

Η πρώτη μέρα έκλεισε με ένα φαντασμαγορικό opening party με οικοδέσποινα την ψυχή της εβδομάδας μόδας κα. Τόνια Φουσέκη και Special Guest Star τη μία και μοναδική Δούκισσα Νομικού. Η βραδιά κορυφώθηκε με το διεθνών προδιαγραφών, υψηλής αισθητικής κι ευρηματικής σκηνοθεσίας show παρουσίασης των κοσμημάτων και του αρώματος Doukissa Nomikou, με την εκθαμβωτική Δούκισσα με το εντυπωσιακό outfit Celia Kritharioti, τα ξεχωριστά παπούτσια Envie Shoes και τα μοναδικά κοσμήματα Doukissa Nomikou, να ενθουσιάζει κοινό, ειδικούς και ΜΜΕ, αποτελώντας το κύριο θέμα συζήτησης της πρώτης ημέρας της Εβδομάδας Μόδας, κατακλύζοντας τα social media! Στο ξεχωριστό show τα μοντέλα σε υπερυψωμένα βάθρα και με δημιουργικές προβολές σε οθόνες, παρουσίασαν τα κοσμήματα Doukissa Nomikou (www.doukissanomikou.com), φορώντας ξεχωριστές δημιουργίες Mind Matter.

christos dimakeas
H 2η μέρα ξεκίνησε με την συλλογή «Road-Tripping to Freedom»  S/S ’22 της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Irene Angelopoulos. To fashion show πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά locations του Ζαππείου , στο σιντριβάνι όπου τα μοντέλα κατέβαιναν στο catwalk από τις επιβλητικές σκάλες. Η καινούρια συλλογή είναι εμπνευσμένη από την ιδέα της ελευθερίας, εκείνου του ξέγνοιαστου και όμορφου συναισθήματος που νιώθεις όταν μπορείς να εκφραστείς και να πράξεις όπως θες.  Η σχεδιάστρια πάντα επιλέγει να περνάει ένα κοινωνικό μήνυμα  μέσα από τις συλλογές της και αφού η μόδα είναι ένας μοχλός που δημιουργεί πρότυπα και τάσεις μέσα από αυτή την συλλογή η Irene Angelopoulos μας δείχνει την σημαντικότητα της ελευθερίας στο να μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να ονειρεύεται, να αγαπάει, να ελπίζει και να δημιουργεί.  Χρώματα έντονα, αέρινα φορέματα, δροσερούς συνδυασμούς αλλά και μοναδικές haute couture δημιουργίες που χαρακτηρίζουν το atelier της Irene Angelopoulos μας έκαναν να νοσταλγήσουμε το δροσερό αεράκι ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος.
christos dimakeas

Ακολουθήσε η haute couture συλλογή «One» S/S 22 της Tania Christoforatou στο περιστύλιο του Ζάππειου. H συλλογή αποτελείται από  όμορφες δημιουργίες για γυναίκες που αγαπούν το κλασικό και αστραφτερό περίτεχνο κέντημα διακοσμημένο με εκλεκτά υλικά. Για πρώτη φορά η σχεδιάστρια μόδας εκτός από haute couture δημιουργίες παρουσίασε και την ready to wear συλλογή της με κομμάτια προσιτά για τις περισσότερες γυναίκες. Η θηλυκότητα αντικατοπτρίζεται σε κάθε ρούχο της συλλογής. Το fashion show έκλεισε η διάσημή τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου που περπάτησε στην πασαρέλα φορώντας ένα υπέροχο λευκό νυφικό κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

christos dimakeas

Στη συνέχεια ακολουθήσε το brand MK by Marios με τη συλλογή  “Luna P/Dark”  Collection  F/W 22-23  δίνοντας στη βραδιά μια ξεχωριστή νότα. Η συλλογή  πρόκειται για ένα «παιχνίδισμα» σουρεαλισμού που μας καλεί να διαλέξουμε το ανέμελο Luna Park ή την απομόνωση και το σκότος( Luna Dark) Μεταλλικά υφάσματα , πολύχρωμες παγιέτες, μπροκάρ υφές αλλά και print πινελιές είναι  κάποια από τα χαρακτηριστικά της συλλογής. Επίσης, κυριαρχούν οι exaggerated silhouettes αλλά και wearable επιλογές ενώ ξεχωριστά head & face pieces υπογραμμίζουν την συλλογή σε ένα line up με gender fluid  διάθεση. Στην πασαρέλα περπάτησε το μοντέλο και παρουσιαστής Γιάννης Μπούστος κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση.

christos dimakeas

Το fashion brand Passager by Nadia Chalimou παρουσιάσε την συλλογή  S/S ‘22 resort collection. Φυσικά υφάσματα με εντυπωσιακά κεντήματα σε συνδυασμό με αέρινες γραμμές αποτελούν την πιο ελληνική νησιωτική συλλογή . Resort και boho looks σε έντονα χρώματα  αποτελούν μια ξεχωριστή συλλογή εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα.

christos dimakeas

H δεύτερη μέρα έκλεισε με το brand Ratt by Rita Attala και την υπέροχη συλλογή της σχεδιάστριας μόδας Rita Attala. Εκτός από το λευκό και το μαύρο που είναι η αδυναμία της σχεδιάστριας σ΄ αυτή την κολεξιόν πρωταγωνιστούν σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.  Η Ρίτα Αττάλα έγινε γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στο χώρο της, επειδή οι συλλογές της αγαλλιάζουν το γυναικείο σώμα και το αναδεικνύουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Για αυτό τον λόγο η καλοκαιρινή της κολεξιόν χαρακτηρίζεται από τα «έξυπνα ρούχα» που καθορίζονται από αυτήν που τα φοράει και προσαρμόζονται στο σώμα της, με υλικά δροσερά, που φοριούνται 24 ώρες το 24ωρο.

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA
Την 3η ημέρα, η Niki Stylianou παρουσίασε την νέα της συλλογή κοσμημάτων «ΚΟΡΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ι: Περσεφόνη» στο Περιστύλιο του Ζάππειου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που την παρακολούθησε.  Κόρη στα αρχαία ελληνικά είναι το θηλυκό ταίρι του Κούρου. Όλες οι Κόρες στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν θυγατέρες του Δία. Μόνο μία αναφέρεται ξανά και ξανά ως Κόρη της Δήμητρας, η Περσεφόνη. Αφιερωμένη στην Περσεφόνη είναι λοιπόν αυτή η συλλογή, που αποπειράται να κοσμήσει το εσώτερο άγαλμα της γυναικείας φύσης, αμάλγαμα όλων των θηλυκών αρχετύπων και στη θηλυκή δημιουργική ενέργεια που δίνει ζωή αλλά και δέχεται ζωή. ΚΟΡΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ι ή Περσεφόνη, η οποία όταν καθίσταται «φανερή» σηματοδοτεί πάντα την Άνοιξη.  Η συλλογή προκύπτει από παλιότερα σώματα δουλειάς και όλα αποτελούν σημεία του προσωπικού  χωροχρόνου της σχεδιάστριας.

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA
Ακολούθησε η μοναδική Δέσποινα Μοιραράκη με το brand Desmira by Miraraki παρουσιάζοντας την συλλογή «Desmira- Summer wear & resort collection 2022”.  Καφτάνια, κιμονό, gypsy φούστες, παντελόνια με τοπ και βραδινά σύνολα σε πολύχρωμα σχέδια, διακοσμημένα με πέτρες Swarovski είναι τα χαρακτηριστικά κομμάτια τις συλλογής. Υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι το καθαρό μετάξι, μουσελίνα, κρεπ σατέν, δαντέλα και πολύχρωμες παγέτες ενώ καινοτομία της φετινής συλλογής Desmira είναι ότι υπάρχει  summer wear και για άντρες.
STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA

Παγκοσμίως γνωστή ως μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες εταιρείες ένδυσης των celebrities σε όλο τον κόσμο, η Juicy Couture παρουσίασε την F/W ’22 συλλογή με παρουσιάστρια την Ελένη Τσολάκη η οποία ήταν ντυμένη με δημιουργία του brand. H Juicy Couture ανά σεζόν παρουσιάζει τις παρακάτω συλλογές : Βlack Label που είναι η premium συλλογή από τα διαχρονικά iconic styles η οποια περιλαμβάνει premium recycle verlour συμβάλοντας στην βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος.Η White Label συλλογή που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, εστιάζοντας στο νεανικό κοινό με το iconic μονόγραμμα να ξεχωρίζει. Η  απόλυτη premium stay- at -home συλλογή Lounge συλλογή η οποία αποτελείται από ρούχα για το σπίτι και εσώρουχα δίνοντας μια νότα πολυτέλειας στην καθημερινότητά μας. Η SPORT συλλογή με αθλητικά ρούχα που αποτελείται από  quick dry υφάσματα εμφαθύνοντας στον κόσμα της ευεξίας και η FOOTWEAR συλλογή παπουτσιών που συμπληρώνει αρμονικά τις συλλογές των ρούχων για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση παρουσιάζοντας sneakers, boots, slides, mules με το iconic logo και η συλλογή ACCESSORIES που περιλαμβάνει τσάντες, καπέλα, κασκόλ τα οποία αποτελούν ένα τολμηρό statement. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα & την Κύπρο είναι η Εταιρεία TOP TRENDS ΑΕ.

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA

Η 3η μέρα έκλεισε με το φαντασμαγορικό fashion show του οίκου Valtadoros όπου ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Paris Valtadoros παρουσίασε την νέα του συλλογή « Anasa» F/W ’22. Το fashion show πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου με τα καθίσματα τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν το γράμμα “V”. Η συλλογή “Anasa” αποτελείται από δημιουργίες με πλούσια χρώματα σε συνδυασμό με υπέροχα σχέδια, βασισμένα στη γεωμετρία που χαρακτηρίζει τον σχεδιαστή. Ο Paris Valtadoros εμπνεύστηκε και δημιούργησε την συλλογή “Anasa” δίνοντας ζωή στα υφάσματα, μέσα από τρύπες και κοψίματα σε φάσες, που υποδηλώνουν ότι το οξυγόνο το χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο στη ζωή μας. Έντονα χρώματα στα υφάσματα όπως κίτρινο, φούξια, πράσινο, ρουά έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας που την έχουμε τόσο ανάγκη. Έντονοι ώμοι, φαρδιά μανίκια, μεταλλιζέ υφάσματα και φορέματα στολισμένα με πολυτελή πέτρες ξεχωρίζουν στην συγκεκριμένη συλλογή. Τα prints σε μορφή graffiti που δημιούργησε, είχαν σαν κύριο moto τη “δράση”, action! αναζητώντας μέσα μας τη θετική μας πλευρά. Επιπλέον, έδωσε στο χρυσό και στο μέταλλο μια θηλυκή  μορφή θέλοντας να δηλώσει ότι τα υλικά που έχουμε μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε. Τελικό συμπέρασμα, ο άνθρωπος είναι αυτός που ορίζει την ζωή του και το μέλλον!

Σε κάθε διοργάνωση η εβδομάδα μόδας της Αθήνας στηρίζει εκστρατείες και σκοπούς με κοινωφελή χαρακτήρα. Αυτή τη σεζόν έμφαση δόθηκε στην αδιανόητη έκρηξη βίας διαφόρων μορφών που βιώνει η κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα.  Το concept  “Inclusive is the new Xclusive” έχει ως στόχο την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, την Ισότητα, την Ενίσχυση και Ενδυνάμωση κυρίως των γυναικών και υποστηρίζουμε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διοτίμα», και τους σκοπούς της, για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Αφιερωμένη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των νέων σχεδιαστών ήταν η 4η μέρα της επετειακής 30ης Athens Xclusive Designers Week. Επτά νέοι δημιουργοί παρουσίασαν τις πολλά υποσχόμενες συλλογές τους εντυπωσιάζοντας το κοινό και τη κριτική επιτροπή των New Designers Awards ενώ τα πρώτα της βήματα στη σχεδιαστική σκηνή έκανε και ταλαντούχα Ιλάειρα Ζήση που παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα της συλλογή με special guest την Βίκυ Κουλιανού.

Πρωτοεμφανιζόμενοι σχεδιαστές μόδας και ανερχόμενα ταλέντα παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στη κριτική επιτροπή, διεκδικώντας τα βραβεία Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk που αντιστοιχούν σε πολύ σημαντικά έπαθλα για τη μετέπειτα εξέλιξη τους στον κλάδο της μόδας. Τη διοργάνωση τίμησαν με τη παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Daphne Valente, η fashion editor του Beaute Magazine Λένα Παπαχριστοφίλου, η Fashion Editor του cosmopolitan & Marie Claire France, Renne Karameti και η buyer από την Γαλλία Ekaterina Glazunova. Παρουσιάστρια της απονομής ήταν η ταλαντούχα ηθοποιός και παρουσιάστρια  Μαριέλλα Σαββίδη, ενώ επίσης, τον λόγο πήρε και  η Διευθύνουσα Σύμβουλος  της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσεκη η οποία μίλησε για την σπουδαιότητα του θεσμού και το πόσο πολύ έχει βοηθήσει τους νέους σχεδιαστές μόδας στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Νικητές των New Designers Awards αναδείχθηκαν οι: Best New Designer: η Ιππολύτη Κακάβα κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συλλογή “From the Shadows” αποσπώντας ένα σημαντικό βραβείο που εξασφάλισε η Athens Xclusive Designers Week και προσφέρει στο νικητή της φετινής Διοργάνωσης, τη συμμετοχή του σε fashion show στο εξωτερικό προσφέροντας του μια καταπληκτική εμπειρία για την απογείωση της καριέρας του!

Η συλλογή “From the Shadows” αποτελείται από 8 σύνολα, σχεδιασμένα και ραμμένα από την IPPOLITI. Η ανερχόμενη σχεδιάστρια εισαγάγει στο κοινό το ζήτημα του βιασμού υπό το πρίσμα των αιτιολογικών μύθων της αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας. Η IPPOLITI χρησιμοποιεί βαμβακερά μονόχρωμα υφάσματα με σκιάσεις για να φανερώσει τα «σημάδια», «τα αποτυπώματα» που αφήνει η τραυματική εμπειρία του βιασμού στο θύμα. Η εναλλαγή γεωμετρικών, αφαιρετικών και συμβολικών σχεδίων στα σύνολα χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν την πράξη της μεταμόρφωσης.

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA

Best Trendsetter: Το fashion brand Mia Papa, της σχεδιάστριας μόδας Μίας Παπαευθυμίου Milcic με την συλλογή SS22 Delphi Collection απέσπασε το βραβείο που αντιστοιχεί σε μια πρακτική άσκηση στην εταιρεία Pepper Vally, ένα βραβείο που εξασφάλισε το ΒΕΑ στην νικήτρια. Η νέα συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 αντλεί έμπνευση από την ομορφιά και τη θεραπευτική δύναμη της φύσης. Η συλλογή βασίζεται σε παραδοσιακές τεχνικές για να δημιουργήσει μοντέρνα αλλά και διαχρονικά κομμάτια που συνεχίζουν να διευρύνουν το λεξιλόγιο της αισθησιακής και εκλεπτυσμένης πολυτέλειας. Αέρινα φορέματα, κιμονό και ασορτί παντελόνια από ελαφρύ λινό σε συνδυασμό με μεταξωτές λεπτομέρειες,  χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό βιολογικό ελληνικό μετάξι. Συνεχίζοντας την ετήσια θεματική ενότητα, η συλλογή περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα μοτίβα που βασίζονται στις κατόψεις του Μαντείου των Δελφών, ενός Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο θεωρείται ο «ομφαλός της Γης».

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA

Best Catwalk: Το fashion brand Mineko Studio με την συλλογή summer wildness SS’22 απέσπασε το βραβείο που αντιστοιχεί προβολή με συνέντευξη σε μεγάλό fashion μέσο ενημέρωσης. Το Mineko Studio είναι μια μάρκα επηρεασμένη από την ιαπωνική κουλτούρα και επενδύει στην ποιότητα και τη μοναδικότητα των υφασμάτων της αφού όλα τα prints είναι αποτυπωμένα στο ύφασμα από την αρχή. Το βραβείο απένειμε η  Ελίνα Παπαδημητρίου από Fisikon από τη ΔΕΠΑ εμπορίας.

Στα New Designers Awards διαγωνίστηκαν και άλλοι 4 ταλαντούχοι νέοι σχεδιαστές (αλφαβητικά):

Maharasi by Keran Gill: Παρουσίασε τη συλλογή «Made with Love collection» S/S 2023.  Μια συλλογή παπουτσιών εμπνευσμένη από τους Bards of Persia Panjab. Η συλλογή αντιπροσωπεύει τον μεταμοντερνισμό μια διασταύρωση πολιτισμών την εκ νέου ανακάλυψη των ρίζων μας. Τα παπούτσια είναι σχεδιασμένα στην Ιταλία και χειροποίητα στο Ντουμπάι.

Nassia Nari: Παρουσίασε τη συλλογή «Summer and the City». Τo fashion brand NNARI σε αυτή τη συλλογή της παρουσιάζει μια σειρά από πολυτελείς δερμάτινες τσάντες, δερμάτινα αξεσουάρ και ασημένια κοσμήματα για τις καλοκαιρινές διαδρομές στην πόλη, για βόλτα, δουλειά, διασκέδαση. Διακριτές φόρμες με statement λεπτομέρειες και χρώματα που ακολουθούν τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού, και όχι μόνο.

STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA
Blue by Pavlos Kirkos: Παρουσίασε την συλλογή του «Khaos» η οποία είναι μια συλλογή για τον φόβο του να σε αγαπήσουν ή να δώσεις αγάπη, τον φόβο να μην θέλεις να πληγωθείς άλλο, δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θέλουν να σε αγαπήσουν ή να σε χρησιμοποιήσουν και δεν είσαι αρκετά σταθερός για να σκεφτείς αν μπορείς να τους αποδεχτείς και να τους αφήσεις να μπουν.

Valentina Vasilatou: Παρουσίασε την συλλογή Oceànic collection SS22. Αυτή η συλλογή αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τη προστασία του ωκεανού μας, της πηγής όλης της ζωής. Με βάση τη θεωρία της εξέλιξης όλα τα είδη προέρχονταν από τον ωκεανό. Το μότο της σχεδιάστριας: «Κάποτε ήμασταν πλάσματα του ωκεανού».  Swimwear με οικολογικά υφάσματα που αποκτήθηκαν από τη θάλασσα και ανακτώνται από το περιβάλλον μας.

Αμέσως μετά οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της σχολής ΑΚΤΟ παρουσίασαν τις προσωπικές τους collection, που σχεδίασαν στο τελευταίο έτος του προγράμματος BA (Hons) Degree in Fashion Design ΑΚΤΟ/Middlesex University London, του μοναδικού στην Ελλάδα πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών στη Μόδα. Οι συλλογές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας κάθε τελειόφοιτου και σε θέμα επιλογής του. Στο show παρουσιάζονται δημιουργίες από τις συλλογές: 

  • Βλαμάκη Καλλιόπη –  Oru to fold, to be, to exist
  • Γιαννακοπούλου Ελεάννα - The un - subed 
  • Καραβασίλη Μερσίνα - Flores, feminity in blossom
  • Mανούσακα Μαρία Γεωργία  – Camille Claudel, ανακαλύπτοντας μια γυναίκα καλλιτέχνιδα
  • Μιχαλοπούλου Φαίη – Commedia dei segni
  • Προκαλάμου Μαριλένα - Make fashion not war
  • Σκουραρίδου Σύλβια  -A controversial show 
  • Τσιπλάκη – Καρρά Μελίνα  - Survival 
  • Τζόκα Πάουλα –  Natural harmony
  • Φωτεινίδη Στέλλα  – Contemporary dominant
STUDIO PANOULIS PANOS BAMPALOUKA

Η τέταρτη μέρα έκλεισε με την νέα σχεδιάστρια μόδας Ιλάειρα Ζήση όπου  εγκαινίασε τη νεοσύστατη εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής ενδυμάτων Ilaeira Collection συστήνοντας στο κοινό την πρώτη της παραμυθένια κολεξιόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 με τίτλο "Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια πριγκίπισσα". Στα σύνολα κυριαρχούν ρομαντικά - πριγκηπικά στοιχεία και δεσπόζουν εντυπωσιακά υφάσματα όπως μετάξι, δαντέλα, οργάντζα, τούλι, κασμίρ, σε αποχρώσεις σάπιο μήλο, λιλά, χρυσό, γαλάζιο, σομόν και μέντα.

Η επετειακή 30η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας,  Athens Xclusive Designers Week  έκανε φινάλε με ένα μοναδικό fashion show του Αμερικανό- Λιβανέζου Rami Kadi όπου για πρώτη φορά παρουσίασε τη νέα του haute couture συλλογή στο ελληνικό κοινό, SS22, Lucid Algorithms. Μια συλλογή που έκανε ντεμπούτο στα πλαίσια της πρόσφατης Couture Week στο Παρίσι η οποία συνδυάζει  με μοναδικό τρόπο την  τεχνολογία και τις  παραδοσιακές τεχνικές υψηλής ραπτικής. Ο Rami Kadi δεν δίστασε ποτέ να παντρέψει τη ραπτική του με τη νέα τεχνολογία. Μια από αυτές τις πρωτοποριακές του ιδέες ήταν η δημιουργία μιας συλλογής με δημιουργίες που λάμπουν στο σκοτάδι. Με την τρέχουσα κολεξιόν, συνεχίζει τους πειραματισμούς με τη τεχνολογία, εξερευνώντας τους νέους κώδικες NFT και το metaverse. Μέσα από μια πρωτότυπη διεργασία που περιλάμβανε λογάριθμους ο σχεδιαστής ανακάλυψε νέους κόσμους. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη συνεργασία υψηλής ραπτικής ανθρώπου-υπολογιστή αυτής της κλίμακας, ο Rami Kadi δημιούργησε τα στοιχεία που θα έγραφαν τη βάση του νέου του θέματος. Στη συνέχεια, τροφοδότησε αυτά τα στοιχεία σε έναν αλγόριθμο, σε μια προσπάθεια να καταλάβει πώς ο τεχνητός νους να κατανοεί την ομορφιά μας. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από νέα και πρωτοφανή γραφικά που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την αντίληψη τόσο της ανθρωπότητας όσο και των μηχανημάτων.

christos dimakeas

Η εντυπωσιακή συλλογή που παρακολουθήσαμε, περιείχε 45 φορέματα από ολογραφικά υλικά που επιδεικνύουν έντονα χρώματα και φαίνεται να φλερτάρουν με το φως γύρω τους αφήνοντάς μας με ένα λαμπερό αποτέλεσμα, σε θηλυκές γραμμές, με περίτεχνες χειροποίητες τεχνοτροπίες. Αυτή η συλλογή σηματοδοτεί επίσης την είσοδο του Rami Kadi στον κόσμο του NFT. Ο οίκος υψηλής ραπτικής λάνσαρε  επίσημα τη γραμμή NFT στις 02/02/2022 στο Θέατρο Ψηφιακής Τέχνης (TODA) στο Ντουμπάι, η οποία αποτελείται από 120 σπάνια tokens. Η τεχνοτροπία του αυτή αποτελεί έμπνευση για μεγαλύτερη εξέλιξη στον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Η βραδιά έκλεισε με ένα cocktail party στο NYX στο Gastrobar Rooftop του Academias Hotel που ήταν και ο χορηγός φιλοξενίας της όλης διοργάνωσης, με πολύ κέφι, απολαυστικά ποτά, υπέροχες λιχουδιές που είχε ετοιμάσει η ομάδα του ξενοδοχείου για τους καλεσμένους και πολλή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts