menu

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Όσκαρ 2022: Το μεγάλο βραβείο στην ταινία «CODA»- Αναλυτικά οι νικητές


Παρά τις προβλέψεις που ήθελαν το «The Power of the Dog» για το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, μια διαφορετική ταινία, μια ταινία αστεία, συγκινητική, ένα μικρό μάθημα ζωής και ενσυναίσθησης έκανε την ανατροπή στην τελετή απονομής των βραβείων 94ων βραβείων Όσκαρ.

Ελαίου covid και οι αρχιτεκτονική που διαιρεί και ξεδιπλώνεται ένας νέος κόσμος με τους νέους κωδικούς του, κάποιες ταινίες που βραβεύτηκαν δεν θα της δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες παρά μόνο στα νέα δίκτυα οντιμάντ

Ξημερώματα Δευτέρας επέστρεψε στην λαμπερή αίθουσα του Dolby Theater η μεγαλύτερη γιορτή της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η οποία είχα από όλα, συγκίνηση, ένα μήνυμα συμπαράστασης στην Ουκρανία, τον Νονό που έκλεισε τα 50 και μια ατυχή στιγμή με τον Will Smith- που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου- να παρεξηγείται με ένα αστείο του Chris Rock για την σύζυγό του και να τον χαστουκίζει. 

Η 94η τελετή των βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται στην Ελλάδα ζωντανά από την Cosmote TV.


Μεγάλη νικήτρια η ταινία «CODA» που ήταν η δεύτερη στη σειρά για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το κέρδισε δικαίως με την πανέμορφη ιστορία της Ρούμπι, που είναι το μόνο άτομο που ακούει στην οικογένειά της. Η ταινία της Sian Heder  πρόκειται για ένα παιδί Coda (child of deaf adults-παιδί κωφών ενηλίκων) είναι ό,τι πιο φρέσκο και αναζωογονητικό είδαμε φέτος στα Όσκαρ, και κατάφερε να κερδίσει και τα τρία Όσκαρ στα οποία βρέθηκε υποψήφια (Καλύτερης Ταινίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Troy Katsur και Διασκευασμένου Σεναρίου για την Sian Heder).

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το 1932, το «CODA» κερδίζει το κορυφαίο βραβείο με λιγότερες από τέσσερις συνολικά υποψηφιότητες.

Ιστορία έγραψε επίσης η Jane Campion καθώς έγινε η πρώτη σκηνοθέτιδα που προτάθηκε δύο φορές για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και το κέρδισε και τις δύο. Η ίδια έχει κερδίσει ξανά Όσκαρ σκηνοθεσίας, το 1994 με το «The piano». Με την ταινία «The Power of the Dog» έφερε το Netflix στην Ακαδημία, ωστόσο, και παρόλο που είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, δεν κατάφερε να μαζέψει βραβεία.

Δεν τα κατάφερε καν στα βραβεία ερμηνείας, όπου είχε πολλές υποψηφιότητες. Έτσι ο Will Smith διακρίθηκε για την ερμηνεία του στο «King Richard» κερδίζοντας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και η Jessica Chastain απέσπασε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «Eyes of Tammy Faye». 

Αναλυτικά τα βραβεία

Καλύτερη Ταινία: CODA

Σκηνοθεσία: Jane Campion, The Power of the Dog

Α' Ανδρικός Ρόλος: Will Smith, King Richard

Α' Γυναικείος Ρόλος: Jessica Chastain, Eyes of Tammy Faye

Διασκευασμένο Σενάριο: CODA, Sian Heder

Πρωτότυπο Σενάριο: Belfast, Kenneth Branagh

B' Γυναικείος Ρόλος: Ariana Debose, West Side Story

 Β' Ανδρικός Ρόλος: Troy Katsur, CODA

Μουσική: Dune

Τραγούδι: No Time To Die από την ταινία No Time to Die

Κοστούμια: Cruella

Φωτογραφία: Dune, Greig Fraser

Μοντάζ: Dune- Joe Walker

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Dune

Διεθνής Ταινία: Japan, Drive My Car

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Encanto

Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους: Summer of Soul

Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους: The Queen of Basketball

Οπτικά Εφέ: Dune

Μικρού Μήκους Ταινία – Animation: The Windshield Wiper

Μικρού Μήκους Ταινία - Live Action: The Long Goodbye


Ήχος: Dune

Κομμώσεις και Μακιγιάζ: The Eyes of Tammy Faye

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts