menu

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ποιο είναι το καλύτερο κρασί για ένα ρομαντικό δείπνο;


Στην αναζήτηση του έρωτα, πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Από ένα αμήχανο φιλί, μια άβολη παύση, μια λάθος κουβέντα. Όλα, όμως, μπορούν να διορθωθούν με το σωστό κρασί.


Όταν φανταζόμαστε ένα ρομαντικό δείπνο, το κρασί δεν μπορεί να λείπει. Μαζί, με τα κεριά, τα τριαντάφυλλά, τις σοκολάτες και τη ρομαντική μουσική, το κρασί ολοκληρώνει την εικόνα. Και τι καλύτερο για την περίσταση, από ένα καλό, ποιοτικό και παθιασμένο κόκκινο, το οποίο σχετίζεται με πολλά pairings με καλό φαγητό, οφέλη για την υγεία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, η οποία εξισορροπεί τις ορμόνες του στρες, ενισχύει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και συνδέεται στενά με την αφή. Το μόνο εμφανές μειονέκτημα είναι ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να αφήσει κηλίδες στα δόντια, κάτι που μπορείτε να προσπεράσετε, με λίγο νερό.

Για να πάνε όλα, όμως, κατ’ ευχήν, πρέπει να γνωρίζετε ποιο είδος κόκκινου κρασιού σας ταιριάζει και σίγουρα σε αυτό θα σας βοηθήσει ένας ειδικός από την κάβα που θα το προμηθευτείτε ή ένας σομελιέ. Ωστόσο, ρίξτε μια ματιά στα πιο δημοφιλή κόκκινα, για να έχετε μια ιδέα τι σας ταιριάζει και τι να προτιμήσετε.

Merlot: Αν είστε σχετικά νέοι στον κόσμο του κρασιού, ένα Merlot είναι μια καλή επιλογή. Το διακρίνει μια κομψότητα και απαλότητα, ενώ έχει ήπια γεύση που παραπέμπει σε δαμάσκηνο. Είναι ευκολόπιοτο και μπορεί να ταιριάξει εύκολα στο φαγητό.

Cabernet Sauvignon: Το Cabernet Sauvignon έχει αισθητή οξύτητα και είναι ένα πλούσιο κρασί, με βάθος και σώμα. Η γεύση του βελτιώνεται με τα χρόνια και ταιριάζει ιδανικά με έντονες τροφές, όπως κόκκινο κρέας.

Pinot Noir: Ένα από τα κρασιά που έχει συνδεθεί άμεσα με ρομαντισμό και γοητεία, το Pinot Noir είναι πιο δυσεύρετο, καθώς η ποικιλία των σταφυλιών καλλιεργείται πιο δύσκολα. Έχει φρουτώδες άρωμα από δαμάσκηνο, φράουλα και κεράσι και πολύ απαλές τανίνες, δίνοντας μια φρέσκια και ντελικάτη δομή.

Syrah: Το σταφύλι αυτό είναι διάσημο για τις τανίνες και την πλούσια ποιότητά του, με γευστικό προφίλ που είναι αρωματικό, φρουτώδες και πιπεράτο. Καλλιεργείται κυρίως στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια και οι λάτρεις του το χαρακτηρίζουν… περιπετειώδες.  

Εσείς, λοιπόν, ποιο κόκκινο θα διαλέξετε;




Ρομαντικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

50 χρόνια American Music Awards και η Jennifer Hudson με την Mariah Carey «έκλεψαν» την παράσταση

50 χρόνια American Music Awards και η Jennifer Hudson με την Mariah Carey «έκλεψαν» την παράσταση

Popular Posts