menu

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας 17/02/2022

Ένα διαμάντι από την γειτονική Τουρκία, Γουίλ Σμιθ, Αντόνιο Μπαντέρας και άλλοι πολλοί επί της μεγάλης οθόνης.

Φύλακας Αδερφός (Okul Tirasi / Brother's Keeper)

Σε ένα οικοτροφείο για Κούρδους στην ορεινή Ανατολία, ο 11χρονος Μέμο πέφτει ανεξήγητα σε κώμα. Οι δάσκαλοι τον απομονώνουν στο αναρρωτήριο και συνεχίζουν τη ρουτίνα τους, αλλά ο φίλος του Γιουσούφ προσπαθεί να τους πείσει να κάνουν κάτι πριν να είναι αργά.

Σκηνοθεσία: Φερίτ Καραχάν

Ηθοποιοί: Εκίν Κοτς Μαχίρ Ιπέκ Σαμέτ Γιλντίζ

H Οργή Ενός Άνδρα (Wrath of Man)

Ο Τζέισον Στέιθαμ υποδύεται τον "Η", ένα μυστηριώδη άνδρα που προσλαμβάνεται από μια εταιρεία χρηματαποστολών που καθημερινά διακινεί εκατομμύρια δολάρια στο Λος Άντζελες. Όταν μια συμμορία επιτίθεται στη χρηματαποστολή, αναλαμβάνει να τους απωθήσει. Στο μεταξύ ο "Η" κουβαλά κι ένα βαρύ φορτίο. Αναζητά τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τον γιο του.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι 
Ηθοποιοί: Τζέισον Στέιθαμ, Χολτ Μακάλανι, Ρόκι Γουίλιαμς, Τζος Χάρτνετ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Σκοτ Ίστγουντ, Άντι Γκαρσία, Λαζ Αλόνσο, Ραούλ Καστίγιο, Κρις Ράιλι, Έντι Μαρσάν   

Η Μέθοδος των Γoυίλιαμς (King Richard)

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς». Βασισμένο στην συναρπαστική αληθινή ιστορία του προπονητή/μέντορα/πατέρα που μας έφερε τις Βένους και Σερένα Γουίλιαμς.

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν
Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Τζον Μπέρνταλ, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ

Uncharted (2022)

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Nathan Drake (Tom Holland) στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) για την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Ferdinand Magellan πριν από 500 χρόνια.

Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Moncanda (Antonio Banderas) ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.
Αν ο Nate και o Sully καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια στον κόσμο, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δις δολλαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Nate.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ 
Ηθοποιοί: Τομ Χόλαντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σοφία Άλι, Τάτι Γκάμπριελ, Αντόνιο Μπαντέρας 

Τα μυστικά της αδερφής μου (Souad)

Σε μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, η Σουάντ, μια 19χρονη κοπέλα, ζει διπλή ζωή: την αληθινή, που καθορίζεται από τη συντηρητική αιγυπτιακή κοινωνία, και τη μυστική, αυτή του διαδικτύου. Μια σειρά γεγονότων οδηγεί τη Ραμπάμπ, τη 13χρονη αδελφή της, σε ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων και στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών τους.

Σκηνοθεσία: Αϊτέν Αμίν 
Ηθοποιοί: Μπασάντ Αχμέντ, Μπασμαλά Ελγαές, Χουσεΐν Γανέμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts