menu

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Πώς οι εθισμοί του Κurt Cobain έγιναν πηγή έμπνευσης για τον σκηνοθέτη του Batman


O σκηνοθέτης Μatt Reeves εξήγησε πως ο εθισμός του τραγουδιστή των Nirvana στην εκδίκηση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του The Batman, ενώ και το «Something In The Way» τον ενέπνευσε για την ταινία.

Ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας The Batman, Matt Reeves, σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξήγησε ότι ο Kurt Cobain αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της ταινίας, στην οποία ακούγονται τα τραγούδια «Nevermind» και «Something In The Way».

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σκεφτόμουν πώς μπορείς να παρουσιάσεις τον Bruce Wayne με έναν τρόπο που δεν έχει γίνει στο παρελθόν; Τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάποια τραγωδία; (όπως το να βλέπει τους γονείς του να δολοφονούνται) και ο ήρωας να γίνεται τόσο απομονωμένος που δεν ξέρουμε τι κάνει; Μήπως αυτός ο τύπος είναι κάποιος δύστροπος, ριψοκίνδυνος και εθισμένος στα ναρκωτικά; Και η αλήθεια είναι πως όντως έχει μια κάποια εξάρτηση. Το ναρκωτικό του είναι η ορμή του προς την εκδίκηση. Είναι σαν ένας Batman Kurt Cobain».

Ο Reeves επίσης ανέφερε την ταινία του 2005, Last Days, μια εκ νέου μυθοπλαστική αφήγηση της περιόδου που οδήγησε στην αυτοκτονία του Cobain το 1994, εξηγώντας πως η ταινία Batman θα είναι ένας φόρος τιμής στον δημιουργό Gus Van Sant. Το σπίτι του Wayne Manor θα έχει στοιχεία από το υποτιθέμενο σπίτι του Cobain που επέλεξε ο σκηνοθέτης για την ταινία Last Days. 

H ταινία The Batman θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 4 Μαρτίου και εκτός από τον Robert Pattinson, θα συμμετάσχουν οι Paul Dano, Zoë Kravitz, Andy Serkis, Colin Farrell και Jeffrey Wright.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts