menu

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Πότε Πρέπει να Αλλάζουμε την Κρέμα Προσώπου μας;


Έχετε βρει την αγαπημένη σας κρέμα ημέρας ή νύχτας και τη χρησιμοποιείτε καιρό, έχοντας στο μυαλό σας ότι είστε ικανοποιημένες και δεν θα την αλλάξετε ποτέ. Πόσο κοντά ή μακριά στην πραγματικότητα είναι, όμως, αυτό;

Όλοι έχουμε βρει κατά καιρούς αγαπημένα προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες ημέρας ή νύχτας, κρέμα ματιών κ.ο.κ. που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα όταν τα εφαρμόζουμε και μας χαρίζουν όμορφο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Υπάρχει λόγος, λοιπόν, να τα αλλάξουμε;

Αν αισθάνεστε ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα, όπως την πρώτη μέρα, τότε πιθανόν όχι. Αν, ωστόσο, υπάρχουν σημάδια ότι το δέρμα σας έχει συνηθίσει τη φόρμουλα που εφαρμόζετε καθημερινά και δεν δείχνει πια τόσο ενυδατωμένο, φρέσκο και λαμπερό όπως στην αρχή, τότε ίσως να μην ανταποκρίνεται πλέον στη δράση της. Πώς θα το καταλάβετε αυτό; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αν η επιδερμίδα σας συνεχίζει να «τραβάει» μετά την εφαρμογή της κρέμας που κάποτε σας ενυδάτωνε και σας φρέσκαρε. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον έχετε ανάγκη από μια πλούσια σύνθεση ενισχυμένη με λιπίδια, η οποία θα σας προσφέρει την ελαστικότητα που χρειάζεστε.

Υπάρχει πιθανότητα, ωστόσο, να υπάρχουν ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ή περιβαλλοντικοί παράγοντες. Γι’ αυτό θα πρέπει να μιλήσετε με δερματολόγο για να σας καθοδηγήσει για τις ανάγκες σας σε περιπτώσεις ξηρότητας ή υπερέκκρισης σμήγματος κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, μέχρι να σας καθοδηγήσει ειδικός, μην ξεχνάτε πως είναι καλύτερα να εφαρμόζετε κάτι πιο ελαφρύ και ήπιο στο πρόσωπό σας, παρά κάτι πολύ δραστικό και «βαρύ» για εσάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts