menu

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Πάμε για Σούπα;


Αν μη τι άλλο, μια ζεστή σούπα, πλούσια και χρωματιστή είναι από τις πιο comfort επιλογές που μπορούμε να κάνουμε με το κρύο και το χιόνι να μονοπωλούν την ημέρα μας. Εμείς επιλέγουμε 5 αγαπημένες και σας τις προτείνουμε.

Κολοκυθόσουπα, Αρισμαρί και Αβάρσαμο
Αν κάτι είναι τάση τον χειμώνα, αυτό είναι σίγουρα η κολοκυθόσουπα, που πλέον δεν λείπει από κανένα κατάλογο. Το στοίχημα, λοιπόν, πλέον είναι το αποτέλεσμα. Στο Αρισμαρί και Αβάρσαμο στο Γαλάτσι θα βρείτε μια εξαιρετικής υφής κολοκυθόσουπα με γλυκιά κολοκύθα και πικάντικη όσο πρέπει, που θα σας ζεστάνει την ψυχή. Info: Σύρου 13, Γαλάτσι, 210 2923401.

Βελουτέ porcini, Γη
Το αγαπημένο vegan εστιατόριο των νοτίων προαστίων κερδίζει εκτός από αυτούς που αποφεύγουν τα ζωικά και όσους θέλουν να εξερευνήσουν αυτή την επιλογή και η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο μενού, όλοι θα γίνονται πολύ πιο εύκολα vegan. Ανάμεσα στα highlight αυτών που έχουμε δοκιμάσει είναι και η βελουτέ μανιταρόσουπά του με εξαιρετική υφή, χωρίς ίχνος ζωικών, με φρέσκα και καραμελωμένα μανιτάρια porcini, κρέμα κάσιους και ίχνη σκόρδου. Info: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512.

Tom Yan Goong, Tuk Tuk
Αν με τη σούπα σας θέλετε ταυτόχρονα να ταξιδέψετε σε άλλες πολιτείες και πιο εξωτικά μέρη, βάλτε πρώτη προς Κουκάκι και το αγαπημένο ταϊλανδέζικο Tuk Tuk, για ζεστή, ζουμερή, πικάντικη σουπίτσα σε παραδοσιακό σκεύος, με γαρίδες, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, galangal και κόλιανδρο. Info: Βεΐκου 40, Αθήνα, 211 4051947.

Κοτόσουπα, το 24ωρο Εστιατόριο
Για πολλούς, μια κοτόσουπα είναι βάλσαμο και χωρίς να είναι άρρωστοι, ειδικά αν είναι αρωματική και αχνιστή. Οι λάτρεις της, θα βρείτε μια καλή εκτέλεση στο 24ωρο στη Συγγρού, το οποίο δεν θα σας απογοητεύει και με τις υπόλοιπες σούπες του, όπως με τη σούπα μοσχάρι, τη σούπα χορταρικών, την ψαρόσουπα, αλλά και τον... πατσά για τους πιο μερακλήδες. Info: λεωφ. Συγγρού 44, Κουκάκι, 210 9221159. 

Γαλλική κρεμμυδόσουπα, Chez Lucien
Για λίγη γαλλική κουλτούρα και γαστρονομία μέσα στο κρύο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την καυτή κρεμμυδόσουπα με λιωμένο τυρί gruyere και φρυγανισμένη μπαγκέτα από το απόλυτο στέκι γαλλικής κουζίνας της πόλης, Chez Lucien, με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι που σιγομαγειρεύεται και καραμελώνει. Info: Τρώων 32, Πετράλωνα, 210 3410590. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts