Είναι ζεστή, χρωματιστή, πλούσια σε βιταμίνες και προβιοτικά και σίγουρα διαφορετική από τα συνηθισμένα, που μπορεί να ταιριάξει και στο εορταστικό σας τραπέζι.
Η κολοκύθα ξέρουμε πόσο ταιριάζει στην εποχή και πόσο θρεπτική είναι με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Αυτό σημαίνει ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνη Α και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ταυτόχρονα μας παρέχει φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο και μας προκαλούν αίσθημα κορεσμού ώστε να μην τρώμε πολύ –κάτι που χρειαζόμαστε τις εορταστικές ημέρες που έρχονται για να αντισταθούμε στην υπερκατανάλωση φαγητού- αλλά και κάλιο και ψευδάργυρο.
Πώς θα την αξιοποιήσετε σε σαλάτα; Θα χρειαστείτε περίπου 1 μικρή κολοκύθα, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας και λίγο σησαμέλαιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου