Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων γνωστή για την περίφημη slow-rising προζυμένια πίτσα της, με δεκάδες εστιατόρια ανά τον κόσμο, έρχεται και στην Ελλάδα.
Πριν 13 χρόνια, το 2008, στο Brixton Market του Λονδίνου άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Franco Manca. Σήμερα, η αλυσίδα μετρά 56 εστιατόρια στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο της, μπαίνοντας κι αυτή στην κοινότητα των φανατικών ακόλουθων.
Το νέο εστιατόριο στην Αθήνα θα φέρει την υπογραφή των James Ravano από το Λονδίνο, με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων Pizza Express και Zizzi στη Βρετανία, του Nabil Mankarious από την Αλεξάνδρεια, γενικού διευθυντή του ομίλου Fulham Shore και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων The Real Greek & Franco Manca στη Μ. Βρετανία, ενώ πίσω από το πρότζεκτ βρίσκουμε και τους επιχειρηματίες σεφ αδελφούς Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut), αλλά και τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη (Ovio, OZ37 & Stellar Gastro Cinema).
Η Franco Manca έχει συνδέσει το όνομά της απολύτως με τη νέα ναπολιτάνικη πίτσα και σκοπός της είναι να μυήσει όλο και περισσότερους στην αξία της πίτσας που γίνεται από προζύμι, αλλά και στην αναζήτηση τοπικών, οργανικών πρώτων υλών και υλικών που σέβονται την εποχικότητα και το περιβάλλον.
Με μενού πλούσιο σε σπιτικές επιλογές, που γίνονται την ώρα της παραγγελίας και φιλοσοφία less is more, με βιολογικά προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές και σεβασμό προς το περιβάλλον, η πίτσα του Franco Manca ακολουθεί τη γευστική πολυφωνία της ναπολιτάνικης κουλτούρας και σίγουρα ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου