menu

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Οι Ταινιοθήκη της Εβδομάδας


Ίντριγκες, μόδα, σκάνδαλα και συνταρακτικές ιστορίες για όλους έχει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Ο Οίκος Gucci (House of Gucci) (2021)

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Σκηνοθεσία: Ρίντλει Σκοτ 

Ηθοποιοί: Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον, Σάλμα Χάγιεκ, Αλ Πατσίνο


Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός (Encanto)

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ, ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολοµβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσµα όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα, το καθένα µε ένα μοναδικό μαγικό χάρισµα. Όλα, εκτός από ένα, την Μιραµπέλ. Όταν η Μιραµπέλ ανακαλύψει ότι η μαγεία κινδυνεύει, αποφασίζει πως μπορεί εκείνη να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Κάρις Κάστρο Σμιθ 

Πράσινη Θάλασσα

H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Καθώς αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της, ο Ρούλα πέφτει τυχαία πάνω στην «Πράσινη θάλασσα» και ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητά της.

Σκηνοθεσία Αγγελική Αντωνίου με τους: Αγγελική Παπούλια, Γιάννη Τσορτέκη, Τάσο Παλαντζίδη, Χρήστο Κοντογιώργη.

Μικρά Όμορφα Άλογα

Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή του, ένα ζευγάρι με ένα μικρό παιδί βρίσκει πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη. Η ζωή τους στην πολυτελή επαρχιακή βίλα, όμως, δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο φαίνεται.

Σκηνοθεσία Μιχάλης Κωνσταντάτος με τους: Δημήτρη Λάλο, Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρο Καραμούζη.

Λούγκερ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία, ορμώμενη από την ορεινή Κρήτη, έφτασε να γίνει μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία.

Σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους με τους: Τάσο Νούσια, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκο Λίτση, Μαίρη Σταυρακέλλη.

Κλαδί στη Φωτιά

Η Δήμητρα και η μικρή κόρη της ξεκινούν μια νέα ζωή στην ορεινή κωμόπολη της Καλλιθέας, όπου ένα σκάνδαλο του παρελθόντος τις κάνει να νιώθουν ανεπιθύμητες για την τοπική κοινωνία. Η εύρεση ενός μυστικού ημερολογίου, όμως, θα ρίξει το φως της αλήθειας στα γεγονότα.

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μουρατίδης με τους: Σπύρο Μπιμπίλα, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts