menu

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ο Jude Law κρατά το χέρι της Μικρής Αμάλ


Ο δημοφιλής ηθοποιός συνάντησε την πρόσφυγα από τη Συρία στην Βρετανία.

Ο βραβευμένος ηθοποιός ταινιών όπως η «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» βρέθηκε κοντά στην κούκλα που κάνει το μεγάλο ταξίδι και της κράτησε το χέρι.

Ο Jude Law συνάντησε την Μικρή Αμάλ στο Folkestone της Βρετανίας στις 19 Οκτωβρίου, σε έναν της σταθμό κατά τη διάρκεια της μεγάλης της πορείας των 8.000 χιλιομέτρων. 

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ΄ αυτό το γενναίο ταξίδι της η Μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Η μικρή Αμάλ, στη γλώσσα της οποίας η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα  μια μεγάλη μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες. Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος που ξεκίνησε από τη Γκαζιαντέπ, μια πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Φωτογραφίες: Reuters/Peter Cziborra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sailing

 

Popular Posts