menu

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: πού θα τη Γιορτάσουμε;


Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τους μακαρονάδες εκεί έξω κι αν ανήκετε σε αυτή την εκλεκτή ομάδα foodies, κλείστε τραπέζι στα παρακάτω για να γιορτάσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, όπως σας (και τους) αξίζει.

Bel Paese, για φρέσκα ζυμαρικά
Είναι αδύνατον να μη βρείτε τα ζυμαρικά που θα σας ενθουσιάσουν στο ιταλικό Bel Paese, το οποίο τα σερβίρει φρέσκα, χειροποίητα και σε 14 διαφορετικές, προσεγμένες επιλογές.  Tagliatelle alla putanesca με αντσούγια, πορτοκάλι, λιαστή ντομάτα και καυτερή πιπεριά, Trenete Tartufo e Funghi με υπέροχο άρωμα τρούφας από φλούδες και λάδι ή μήπως Λιγκουίνι με λεμόνι και δεντρολίβανο; Οι επιλογές ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και… εθίζουν! Info: Αθανασίου Διάκου 6 Αθήνα, 211404 4172.

Ciao Italia, για... επείγουσες καταστάσεις
Σας έπιασε λιγούρα για μακαρόνια στις 2 η ώρα το βράδυ; Κανένα πρόβλημα! Στο γνωστό 24ωρο Ciao Italia στη Συγγρού, θα βρείτε όλες τις κλασικές μακαρονάδες (ναπολιτάνα, καρμπονάρα, μπολονέζ, μαρινάρα, αραμπιάτα, 4 τυριά, με κοτόπουλο), αλλά και τη σπέσιαλ Ciao Italia με ζαμπόν, μπέικον, σάλτσα ντομάτας, κρέμα γάλακτος, τυρί, μανιτάρια και… σπαράγγια για να παρηγορηθείτε ότι υπάρχει και κάτι πιο light στο πιάτο σας. Όλες οι σάλτσες σερβίρονται σε σπαγγέτι ή πένες, ενώ μπορείτε να δείτε και τις επιλογές για τορτελίνι ή νιόκι, αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα. Info: λεωφ. Συγγρού 133, 210 9374548 και Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι, 210 7212134.

Lagom, για ζυμαρικά στο χέρι
Θέλετε να γιορτάσετε την ημέρα απολαμβάνοντας εκλεκτά ζυμαρικά, αλλά δεν θέλετε απαραίτητα να πάτε σε εστιατόριο, ούτε να μαγειρέψετε στο σπίτι; Το Lagom έρχεται σαν από μήχανής θεός να σας δώσει τη λύση και τα ζυμαρικά σας, όπως τα θέλετε, στο χέρι. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο σεφ Χρήστος Γλωσσίδης, τον οποίο γνωρίσαμε από το Master Chef τα προηγούμενα χρόνια και στο μενού του θα βρείτε αρκετές και οικονομικές επιλογές, κλασικές, όπως καρμπονάρα και πέστο, αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως Mac’n’cheese με καραμελωμένο μπέικον, παλαιωμένο τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια, vegan pasta με πένες ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδας, καλαμπόκι baby, μανιτάρια Shiitake και lime, calamarata με pulled beef κιμά και τυρί gruyere κ.ά. Κι αν θέλετε, από το fresh corner μπορείτε να διαλέξετε την αγαπημένη σας σαλάτα μεταξύ Caprese, Caesar’s, σαλάτα με τόνο και ζυμαρικά, αλλά και με τηγανητή μοτσαρέλα με sauce ντομάτας με βασιλικό. Info: Αιμίλιου Βεάκη, Περιστέρι, 210 5733533, Γρ. Λαμπράκη 15, Γλυφάδα, 210 8945316. 
 

Μακαρονάδικο Ακάκιος, για μακαρόνια της μαμάς
«Μακαρονάδικο» όνομα και πράγμα, ο Ακάκιος είναι γι’ αυτούς που έχουν νοσταλγήσει τη μαμαδίστικη μακαρονάδα και ψάχνουν το next best thing μετά τη μαμά -χωρίς φυσικά να της αποκαλύψουν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Βάλτε πρώτη για Παλαιό Φάληρο, όπου η ομάδα του κυρ-Αρίστου σας περιμένει σε μοναστηριακό σκηνικό με ξύλινους πάγκους, μανουάλια και κεριά, για να σας σερβίρει μακαρόνια με κοτόπουλο, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με κόκορα, με κοκκινιστά μπιφτεκάκια, με κιμά και πολλά ακόμα εκλεκτά πιάτα με έμφαση στην comfort παραδοσιακή κουζίνα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Info: Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, 210 9803100. 

Tony Bonano, για θέα στο Τουρκολίμανο
Οι πιο ρομαντικοί σε Πειραιά και περίχωρα, κατευθυνθείτε προς Καστέλλα και απολαύστε υπέροχη ιταλική κουζίνα σε ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε νησιώτικη ατμόσφαιρα στην πόλη, σε γνήσια Trattoria Italiana. Με θέα το Τουρκολίμανο, στο μενού θα βρείτε πλούσια σπαγγέτι με καραβίδα, παπαρδέλες με μανιτάρια, ζυμαρικά με αχινό, γαρίδες και σάλτσα Martini dry και πολλές ακόμη επιλογές. Info: Παπαναστασίου 63, Καστέλλα, 210 4111901. 

Ovio, για ζυμαρικά με υπογραφή Master Chef
Εδώ και δύο περίπου χρόνια, ο δημοφιλής σεφ και ειδήμων της ιταλικής κουζίνας, Πάνος Ιωαννίδης, έχει τον δικό του χώρο στο κέντρο, όπου σερβίρει τις αγαπημένες του ιταλικές γεύσεις από τη δική του οπτική. Ανάμεσα στα risotti και τις πίτσες, από το μενού του δεν γινόταν να λείπουν και τα ζυμαρικά, με επιλογές όπως fregola με γαρίδες, πορτοκάλι και chorizo, σπαγγέτι chittara με ντομάτα και βασιλικό, casarecce με φρέσκο τόνο, καρμπονάρα με σπαγγέτι chittara και τρούφα, σπαγγέτι καλαμάρι με πέστο, και ravioli di magro al pesto. Info: Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, 211 4115755. 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Jerro - Chromatic Radio

 

Popular Posts