Αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα, οι γεύσεις και τα αρώματά της και ταυτόχρονα λατρεύετε το φιστικοβούτυρο, το ντρέσινγκ αυτό θα σας ενθουσιάσει.
Είναι γλυκό και αλμυρό ταυτόχρονα και ταιριάζει ιδανικά σε ασιατικές σαλάτες, αλλά και σε όλες τις πράσινες σαλάτες. Φτιάξτε το, αποθηκεύστε το στο ψυγείο και διατηρήστε το εκεί για περίπου 2 εβδομάδες.
Μην ξεχνάτε ότι το φιστικοβούτυρο είναι μεν πλούσιο σε θερμίδες, αλλά έχει περιεκτικότητα και σε πρωτεΐνη και θεωρείται από τους ειδικούς ότι βελτιώνει την καύση του λίπους, συμβάλλει στη συσσώρευση της μυϊκής μάζας και βοηθά στην καρδιαγγειακή υγεία.
Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες)
2 κ.σ. κρεμώδες φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μηλίτη
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν το ντρέσινγκ σας βγει παχύρρευστο, τότε προσθέστε του λίγο νερό. Προσέξτε, όμως, να προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι να δείτε ότι αποκτά την πυκνότητα που επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου