menu

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κασέτα με συνέντευξη και ακυκλοφόρητο τραγούδι του John Lennon σε δημοπρασία


Κασέτα με μια συνέντευξη του John Lennon με την Yoko Ono, αλλά και με ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι, από ταξίδι που πραγματοποίησαν στη Δανία το 1970, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 49.760 ευρώ.

Η σπάνια κασέτα περιλαμβάνει το τραγούδι «Radio Peace», που ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1970 από τέσσερις νεαρούς Δανούς, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πάρουν συνέντευξη από το ζευγάρι για ένα σχολικό περιοδικό. Το ζευγάρι ταξίδεψε στη βόρεια Δανία στα τέλη Δεκεμβρίου του 1969 και έμεινε σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα για περισσότερο από έναν μήνα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το εύρημα πωλήθηκε μαζί με φωτογραφίες σε άγνωστο μέχρι στιγμής αγοραστή. 

Όσο για το περιεχόμενο της περιβόητης κασέτας με την ηχογράφηση διάρκειας 33 λεπτών, ο Lennon μιλάει για την εκστρατεία του ζευγαριού υπέρ της ειρήνης, για την οργή του για την εικόνα των Beatles και για το....μήκος των μαλλιών του. Στην κασέτα ακούγεται επίσης το διάσημο ζευγάρι να μουρμουρίζει μελωδίες, με τον Lennon να παίζει κιθάρα τραγουδώντας τα «Give Peace a Chance» και το «Radio Peace».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι έφηβοι ρωτούν πώς μπορούν να τους βοηθήσουν στην εκστρατεία τους υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. Ο Lennon απαντάει:

«Εάν δεν μπορείτε να σκεφθείτε καμία ιδέα από μόνοι σας, μιμηθείτε το τι κάνουμε. Απλά καθίστε και σκεφτείτε, τι μπορώ να κάνω σε τοπικό επίπεδο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts