menu

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

James Bond: To «No Time To Die» έκανε επιτέλους πρεμιέρα (φωτορεπορτάζ)


Η πέμπτη και τελευταία ταινία του James Bond με τον Daniel Craig, No Time To Die, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές.

Η τελευταία ταινία του James Bond με τον Daniel Craig έκανε τελικά την παγκόσμια πρεμιέρα της την Τρίτη στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, 18 μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω πανδημίας.

Η ταινία «No Time To Die» είναι η πέμπτη εμφάνιση του Βρετανού ηθοποιού ως 007.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC από το κόκκινο χαλί, ο Craig είπε ότι ο ρόλος ήταν «απίστευτα σημαντικός για τον κινηματογράφο και την ιστορία, και το βάρος του έχει πέσει στους ώμους μου για λίγο». «Στάθηκα «απίστευτα τυχερός», πρόσθεσε.

Η ταινία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Ενδεικτική είναι η κριτική με πέντε αστέρια, του Peter Bradshaw του Guardian ο οποίος περιέγραψε την ταινία ως «επικό καταιγισμό» με «πάθος, δράση, δράμα, κατασκηνωτική κωμωδία, θλίψη, μακάβριο τρόμο και εξωφρενικά ανόητη παλιομοδίτικη δράση».

Σε άλλη κριτική ο Kevin Maher των The Times ανέφερε ότι «είναι καλύτερα από καλό. Είναι υπέροχο» ενώ για τον Craig υποστήριξε πως «είναι μια εκπληκτική χαρισματική παρουσία από το πρώτο καρέ μέχρι το κλείσιμο και υποκλίνεται με φοβερό, γεμάτο ζωή στιλ».

REUTERS / POOL
Βασιλικές παρουσίες

Από τη λίστα των καλεσμένων στην πρεμιέρα ξεχώρισαν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Μάλιστα για το αντίο στον Craig ως James Bond, έδωσαν το παρών δύο γενιές της βασιλικής οικογένειας, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας της Ουαλίας με τη δούκισσα της Κορνουάλης.

REUTERS / HENRY NICHOLLS
Οι γυναίκες του 007

Η Naomie Harris, η οποία παίζει την Moneypenny για τρίτη φορά, ήταν επίσης εκεί χαρακτηρίζοντας την βραδιά «συναισθηματική» ακριβώς επειδή είναι η τελευταία ταινία του Craig στο ρόλο του James Bond.  «Ελπίζω πραγματικά ότι θα παρασύρει τον κόσμο να επιστρέψε στους κινηματογράφους και νιώθει άνετα να το κάνει γιατί είναι μια τόσο ξεχωριστή ταινία», δήλωσε η ίδια στο BBC News.

Η ηθοποιός Lashana Lynch ήταν επίσης εκεί. Η ίδια εντάχθηκε στο καστ ως νέος μυστικός πράκτορας που ονομάζεται Nomi και χαρακτήρισε την προσθήκη του χαρακτήρα ως ένα βήμα μπροστά για το franchise. «Μου αρέσει να βλέπω κινηματογράφο που πραγματικά με κάνει να αισθάνομαι ότι συμπεριλαμβάνομαι, ότι οι αφηγήσεις μου λέγονται», είπε.

«Οι γυναίκες με τις οποίες μεγάλωσα και οι γυναίκες που συνεχίζω να αγαπώ και να σέβομαι είναι άνθρωποι σαν τη Nomi. Το γεγονός ότι ήταν αποτέλεσμα μιας γραπτής ιδέας αντανακλά τον κόσμο που βλέπω, πώς τον βλέπω μέσα από το μαύρο μου μάτια, και νιώθω πραγματικά περήφανη που μπορώ να προσθέσω τον πολιτισμό μου σε ένα τόσο όμορφο και πλούσιο franchise», εξήγησε.

REUTERS / HENRY NICHOLLS
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / POOL
REUTERS / HENRY NICHOLLS
REUTERS / HENRY NICHOLLS
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / HENRY NICHOLLS
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / HENRY NICHOLLS
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / TOBY MELVILLE
REUTERS / HENRY NICHOLLS

Η παραγωγός Barbara Broccoli, η οποία ελέγχει το franchise με τον συμπαραγωγό Michael G Wilson, δήλωσε από την πλευρά της ότι δεν θα αρχίσουν άμεσα να σκέφτονται τον αντικαταστάτη του Craig. Η αναζήτηση θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, όπως ανέφερε. «Θέλουμε ο Daniel να έχει την γιορτή του. Του χρόνου, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts